Deqani-ks
Deqani-ks Forum - Welcome

Mire se vini ne Deqani-ks Forum, Ju ftojme qe te Regjistroheni, ne menyre qe te keni aksese ne te gjitha kategorit dhe temat, ne Deqani-ks Forum, mund te gjeni Shoqeri, Filma Shqip dhe te huaj, Muziken me te re 2011, DVD Humore shqip, Keshilla Mjeksore, Diskutime, Video Klipe, Kuriozitete, dhe Lajmet me te reja nga vendi dhe bota.

Une Jam Musliman

Faqja 1 e 2 1, 2  Next

Shko poshtë

Une Jam Musliman

Mesazh nga Akili prej Wed Aug 11, 2010 9:37 am

Ebu Hurejre r.a. thotë se Pejgamberi s.a.v.s. ka thënë: Agjërimi më i vlefshëm pas Ramazanit, është në muajin e All-llahut, Muharrem, kurse namazi më i vlefshëm pas farzeve është namazi i natës. (Muslimi)
avatar
Akili
Legjend
Legjend

Numri i postimeve : 2977
PIKE : 3413
Popullariteti Popullariteti : 4
Data e regjistrimit : 09/08/2010

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Re: Une Jam Musliman

Mesazh nga Akili prej Wed Aug 11, 2010 9:37 am

Profeti s.a.v.s ka thene : "Fjalët më të mira janë katër: Subhanall- llah,
Elhamdu lil- lah, La ilahe il- lall- llah dhe All- llahu
avatar
Akili
Legjend
Legjend

Numri i postimeve : 2977
PIKE : 3413
Popullariteti Popullariteti : 4
Data e regjistrimit : 09/08/2010

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Re: Une Jam Musliman

Mesazh nga Akili prej Wed Aug 11, 2010 9:38 am

41:33.
E kush ka fjalën më të mirë prej atij që thërret te All-llahu, vepron (punë) të mira dhe thotë: "Unë jam prej muslimanëve?"
avatar
Akili
Legjend
Legjend

Numri i postimeve : 2977
PIKE : 3413
Popullariteti Popullariteti : 4
Data e regjistrimit : 09/08/2010

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Re: Une Jam Musliman

Mesazh nga Akili prej Wed Aug 11, 2010 9:38 am

“Kush shkon në xhami për namaz në mëngjes ose në mbrëmje, All-llahu për këtë
do t'i përgatisë atij gosti (në Xhennet) në mëngjes ose në mbrëmje.”
avatar
Akili
Legjend
Legjend

Numri i postimeve : 2977
PIKE : 3413
Popullariteti Popullariteti : 4
Data e regjistrimit : 09/08/2010

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Re: Une Jam Musliman

Mesazh nga Akili prej Wed Aug 11, 2010 9:38 am

‎"Sa e sa gjallesa janë që nuk kanë mundësi për furnizimin e vet. All-llahu i furnizon ato edhe juve. Ai është dëgjuesi, i dijshmi." [Ankebut, 60]
avatar
Akili
Legjend
Legjend

Numri i postimeve : 2977
PIKE : 3413
Popullariteti Popullariteti : 4
Data e regjistrimit : 09/08/2010

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Re: Une Jam Musliman

Mesazh nga Akili prej Wed Aug 11, 2010 9:38 am

"Thuaj: "Kush ju furnizon me ushqim nga qielli e toka, kush e ka në dorë të dëgjuarit e të pamët (tuaj), kush e nxjerr të gjallin nga i vdekuri e kush e nxjerr të vdekurin nga i gjalli, kush rregullon çdo çështje?" Ata do të thonë: "All-llahu". Ti thuaj: "A nuk i frikësoheni?" (dënimit)." [Kaptina Junus, Ajeti 31]
avatar
Akili
Legjend
Legjend

Numri i postimeve : 2977
PIKE : 3413
Popullariteti Popullariteti : 4
Data e regjistrimit : 09/08/2010

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Re: Une Jam Musliman

Mesazh nga Akili prej Wed Aug 11, 2010 9:39 am

2:183.
O ju që besuat, agjërimi u është bërë obligim sikurse që ishte obligim edhe i atyre që ishin para jush, kështu që të bëheni të devotshëm.
avatar
Akili
Legjend
Legjend

Numri i postimeve : 2977
PIKE : 3413
Popullariteti Popullariteti : 4
Data e regjistrimit : 09/08/2010

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Re: Une Jam Musliman

Mesazh nga Akili prej Wed Aug 11, 2010 9:39 am

avatar
Akili
Legjend
Legjend

Numri i postimeve : 2977
PIKE : 3413
Popullariteti Popullariteti : 4
Data e regjistrimit : 09/08/2010

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Re: Une Jam Musliman

Mesazh nga Akili prej Wed Aug 11, 2010 9:39 am

Ne pritje te muajit te shenjte Ramazanit...! Allahu na mundesofte te gjitheve agjerimin...!
avatar
Akili
Legjend
Legjend

Numri i postimeve : 2977
PIKE : 3413
Popullariteti Popullariteti : 4
Data e regjistrimit : 09/08/2010

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Re: Une Jam Musliman

Mesazh nga Akili prej Wed Aug 11, 2010 9:39 am

Transmetohet nga i Dërguari i Allahut, Muhamedi a.s,se ka thënë:"Zoti i Madhëruar ka thënë: "Çdo vepër e birit të Ademit i takon atij, përveç agjërimit. Ai është për Mua dhe Unë shpërblej për të. Agjërimi është mburojë (nga epshet dhe zjarri), prandaj kur të agjërojë ndokush,le të mos flasë fjalë të ndyta dhe mos ta ng...rejë zërin. E,nëse dikush e ngacmon apo e sulmon, le të thotë: "Unë jam agjërues, Unë jam agjërues!"
Shiko më shumë
avatar
Akili
Legjend
Legjend

Numri i postimeve : 2977
PIKE : 3413
Popullariteti Popullariteti : 4
Data e regjistrimit : 09/08/2010

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Re: Une Jam Musliman

Mesazh nga Akili prej Wed Aug 11, 2010 9:39 am

Agjero edhe ti..! Te jetojme se bashku nje muaj vetem me Allahun, me shpresen se kjo do te vazhdoje edhe pas ramazanit... Allahu ju shperblefte te gjitheve ...!
avatar
Akili
Legjend
Legjend

Numri i postimeve : 2977
PIKE : 3413
Popullariteti Popullariteti : 4
Data e regjistrimit : 09/08/2010

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Re: Une Jam Musliman

Mesazh nga Akili prej Wed Aug 11, 2010 9:40 am

Jahja b. Muadh
Razij ka thënë:
"Dynjaja është ara e Allahut të Lartësuar, njerëzit
janë të mbjellat e Tij, vdekja është koha e korrjes,
meleku i vdekjes është kositësi, varri është
...magazina, ndërsa kiameti është fundi i procesit, o
në xhenet o në xhehenem."
avatar
Akili
Legjend
Legjend

Numri i postimeve : 2977
PIKE : 3413
Popullariteti Popullariteti : 4
Data e regjistrimit : 09/08/2010

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Re: Une Jam Musliman

Mesazh nga Akili prej Wed Aug 11, 2010 9:40 am

I Dërguari i Allahut ka thënë: "Në xhenet ekziston një derë që quhet rejjan, nga e cila hyjnë agjëruesit në Ditën e Kiametit dhe askush tjetër nuk hyn nga ajo derë. E kur të hyjnë ata, ajo mbyllet e askush tjetër nuk hyn."
avatar
Akili
Legjend
Legjend

Numri i postimeve : 2977
PIKE : 3413
Popullariteti Popullariteti : 4
Data e regjistrimit : 09/08/2010

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Re: Une Jam Musliman

Mesazh nga Akili prej Wed Aug 11, 2010 9:40 am

Kush është prej atyre që bëjnë namaz, do të thirret nga derae namazit. Kush është luftëtar i xhihadit, do të thirret nga dera e...xhihadit. Kush është prej atyre që agjërojnë, do të thirret ngadera Rejjan (Xhenet i posaçëm, në të cilin hyjnë ata që agjërojnë).
avatar
Akili
Legjend
Legjend

Numri i postimeve : 2977
PIKE : 3413
Popullariteti Popullariteti : 4
Data e regjistrimit : 09/08/2010

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Re: Une Jam Musliman

Mesazh nga Akili prej Wed Aug 11, 2010 9:40 am

Thotë Pejgamberi alejhi selam: "Kur të vijë Ramazani hapen dyert e mëshirës, mbyllen dyert e xhehenemit dhe lidhen shejtanët."
avatar
Akili
Legjend
Legjend

Numri i postimeve : 2977
PIKE : 3413
Popullariteti Popullariteti : 4
Data e regjistrimit : 09/08/2010

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Re: Une Jam Musliman

Mesazh nga Akili prej Wed Aug 11, 2010 9:40 am

I Dërguari i Allahut (Paqja dhe bekimi i Allahut qofshin mbi të!) thotë: "Kur hyn nata e parë e muajit Ramazan, lidhen shejtanët dhe xhinët rebelë, mbyllen dyert e Zjarrit dhe nuk qëndron hapur asnjë prej tyre, dhe hapen dyert e Xhennetit e nuk qëndron mbyllur asnjë prej tyre. Një thirrës thërret: "O kërkues i të mirë...s, afrohu (kryerjes së të mirave)! O kërkues i së keqes, ndalu (nga kryerja të këqijave)! Allahu (në këtë muaj) liron nga Zjarri prej robërve të Tij, dhe kjo për çdo natë.
avatar
Akili
Legjend
Legjend

Numri i postimeve : 2977
PIKE : 3413
Popullariteti Popullariteti : 4
Data e regjistrimit : 09/08/2010

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Re: Une Jam Musliman

Mesazh nga Akili prej Wed Aug 11, 2010 9:41 am

avatar
Akili
Legjend
Legjend

Numri i postimeve : 2977
PIKE : 3413
Popullariteti Popullariteti : 4
Data e regjistrimit : 09/08/2010

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Re: Une Jam Musliman

Mesazh nga Akili prej Wed Aug 11, 2010 9:41 am

avatar
Akili
Legjend
Legjend

Numri i postimeve : 2977
PIKE : 3413
Popullariteti Popullariteti : 4
Data e regjistrimit : 09/08/2010

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Re: Une Jam Musliman

Mesazh nga Akili prej Wed Aug 11, 2010 9:42 am

avatar
Akili
Legjend
Legjend

Numri i postimeve : 2977
PIKE : 3413
Popullariteti Popullariteti : 4
Data e regjistrimit : 09/08/2010

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Re: Une Jam Musliman

Mesazh nga Akili prej Wed Aug 11, 2010 9:42 am

Ebu Hurejre transmetoi se i Dërguari i Allahut (sallallahu alejhi ue selam) ka thënë:“Ramazani
ju ka ardhur juve – muaj i bekuar. Allahu e ka bërë obligim agjërimin
në të. Gjatë këtij muaji, portat e Xhenetit hapen, portat e Xhehenemit
mbyllen dhe djajt lidhen me zingjirë. Allahut i përket një natë në të, e
cila është ...më e mirë se një...mijë muaj. Kushdo që parandalohet prej mirësisë së saj,(10)
avatar
Akili
Legjend
Legjend

Numri i postimeve : 2977
PIKE : 3413
Popullariteti Popullariteti : 4
Data e regjistrimit : 09/08/2010

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Re: Une Jam Musliman

Mesazh nga Akili prej Wed Aug 11, 2010 9:42 am

Kur
je gëzuar lavdëroje All-llahun,Kur je në vështirësi lutju
All-llahut,Kur je qetë adhuroje All-llahun,Kur ke dhimbje beso
All-llahun, dhe Në çdo moment falënderoje All-llahun...!
avatar
Akili
Legjend
Legjend

Numri i postimeve : 2977
PIKE : 3413
Popullariteti Popullariteti : 4
Data e regjistrimit : 09/08/2010

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Re: Une Jam Musliman

Mesazh nga Akili prej Wed Aug 11, 2010 9:42 am

Urime Muaji i Shenjt I Ramazanit o rob t'All-llahut! Ju Urojm Agjerim Sa Me Te Leht Dhe Mos Harroni Se Agjerimi I Cili Behet Me Gjitha Shqisat Tona Eshte Agjerim Shum Me i Plot! Zoti Kabull
avatar
Akili
Legjend
Legjend

Numri i postimeve : 2977
PIKE : 3413
Popullariteti Popullariteti : 4
Data e regjistrimit : 09/08/2010

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Re: Une Jam Musliman

Mesazh nga Akili prej Wed Aug 11, 2010 9:42 am

Tregon Ebu Umame: "Shkova tek i Dërguari i Allahut, paqja e Allahut qoftë mbi të, dhe i thashë: "Më urdhëro me një vepër që të kem dobi tek Allahu me të."Më tha: "Të urdhëroj të agjërosh, ngase nuk ka diçka të njëjtë me të."
avatar
Akili
Legjend
Legjend

Numri i postimeve : 2977
PIKE : 3413
Popullariteti Popullariteti : 4
Data e regjistrimit : 09/08/2010

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Re: Une Jam Musliman

Mesazh nga Akili prej Wed Aug 11, 2010 9:43 am

avatar
Akili
Legjend
Legjend

Numri i postimeve : 2977
PIKE : 3413
Popullariteti Popullariteti : 4
Data e regjistrimit : 09/08/2010

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Re: Une Jam Musliman

Mesazh nga Akili prej Wed Aug 11, 2010 9:43 am

Pejgamberi [sal-lellahu alejhi ve sel-lem] thotë: Çdo vepër e birit të Ademit i takon atij. Një e mirë shpërblehet sa dhjetë sosh dhe deri në shtatëqind herë shumëfishohet shpërblimi, e Zoti ka thënë: “Përpos agjërimit. Ai është për Mua dhe Unë shpërblej për të, për shkak se njeriu e braktisë ushqimin për Mua, e brakti...së pijen për Mua, i braktisëtë këndshmet për Mua, e braktisë gruan e tij për Mua. Era e keqe e gojës së agjëruesit është më e mirë tek All-llahu se aroma e miskut. Agjëruesi i ka dy gëzime: njëri gëzim kur të hajë iftar dhe tjetri kur ta takojë Zotin e vet”.
avatar
Akili
Legjend
Legjend

Numri i postimeve : 2977
PIKE : 3413
Popullariteti Popullariteti : 4
Data e regjistrimit : 09/08/2010

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Re: Une Jam Musliman

Mesazh nga Sponsored content


Sponsored content


Mbrapsht në krye Shko poshtë

Faqja 1 e 2 1, 2  Next

Mbrapsht në krye


 
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi