Deqani-ks
Deqani-ks Forum - Welcome

Mire se vini ne Deqani-ks Forum, Ju ftojme qe te Regjistroheni, ne menyre qe te keni aksese ne te gjitha kategorit dhe temat, ne Deqani-ks Forum, mund te gjeni Shoqeri, Filma Shqip dhe te huaj, Muziken me te re 2011, DVD Humore shqip, Keshilla Mjeksore, Diskutime, Video Klipe, Kuriozitete, dhe Lajmet me te reja nga vendi dhe bota.

Sherim me Kur`an - Rukje (Video)

Faqja 6 e 8 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next

Shko poshtë

Re: Sherim me Kur`an - Rukje (Video)

Mesazh nga Akili prej Thu Aug 19, 2010 2:31 pm

Parambrotja e dhjete
Merr abdes perpara gjumit lexo ajetin 255 te sures El-Bekare dhe permend Zotin derisa te kapi gjumi ose kotjas eshejtani I ka then ebu hurejres “se kush lexon ajetin kursij(bekare 255) para gjumit do te jete I mbrotjtur nga Allahu e nuk I afrohet atij shejtani derisa te gdhije.Dhe nje gje te tille e ka vertetuar profeti a.s ne thenien e tij.”Megjithese eshte genjeshtar ka then te verteten.”
avatar
Akili
Legjend
Legjend

Numri i postimeve : 2977
PIKE : 3413
Popullariteti Popullariteti : 4
Data e regjistrimit : 09/08/2010

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Re: Sherim me Kur`an - Rukje (Video)

Mesazh nga Akili prej Thu Aug 19, 2010 2:31 pm


Parambrotja e njembedhjete

Lexohen keto sure pas namazit te akshamit
Sure bekare 1-5 ajete e para
Ajeti 255 te sures bekare
Dhe tre ajetet e fundit te sures bekare
Te mbron nga magjia dhe xhindi I kesaj nate dhe dites se saj ne dashte Zoti.
avatar
Akili
Legjend
Legjend

Numri i postimeve : 2977
PIKE : 3413
Popullariteti Popullariteti : 4
Data e regjistrimit : 09/08/2010

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Re: Sherim me Kur`an - Rukje (Video)

Mesazh nga Akili prej Thu Aug 19, 2010 2:32 pm

Parambrotja e dymbedhjete

Te thuash pas namazit te sabahut ose pra namzit te akshamit
“La ilahe il-lall-llah uadehu le sherike leh lehul mulku ue lehul hamdu ue hu-ue al-la kul-li shein Kadir “100 here sepse profeti a.s thote /:kush thote kete ne dite eshte sikur ka liruar 10 rober I shkruhen 100 te mira I fshihen 100 te keqija eshte mbrojtur prej shajtnit deri ne mbremje.askush nuk ka vepruar me mire se ky pervec atij qe ia kalon ketij ne perseritje.
avatar
Akili
Legjend
Legjend

Numri i postimeve : 2977
PIKE : 3413
Popullariteti Popullariteti : 4
Data e regjistrimit : 09/08/2010

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Re: Sherim me Kur`an - Rukje (Video)

Mesazh nga Akili prej Thu Aug 19, 2010 2:32 pm

Para mbrotja e trembedhjete

Te thuash kur hyn ne xhami “Eudhu bilahi adhijm ue bi ueaxhilihil kerim ue sultanijihil kadim mineshj-shejtanirr-rraxhim kerkoj mbrotje te Allahu I madheruar e I nderuar ne sundimin e tij te perhershem nga shejtani I mallkuar.”
E eshte transmetuar nga profeti a.s se shejtani ka then kur njeriu ka then kete lutje eshte I mbrojtur nga une gjate pjeses tjeter te dites.
avatar
Akili
Legjend
Legjend

Numri i postimeve : 2977
PIKE : 3413
Popullariteti Popullariteti : 4
Data e regjistrimit : 09/08/2010

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Re: Sherim me Kur`an - Rukje (Video)

Mesazh nga Akili prej Thu Aug 19, 2010 2:32 pm

Parambrojtja e katermbedhjete

Te thuash ne mengjes e dhe ne m,bremje bismilahi ledhi la jedurru mea ismihishejun filerdi ue la fis semai ue hu-ue semiul alim( 3 here)
“me emrin e Allahut me te cilin nuk te demton asgje ne toke e ne qiell e ai eshte degjues I dijshem.”
avatar
Akili
Legjend
Legjend

Numri i postimeve : 2977
PIKE : 3413
Popullariteti Popullariteti : 4
Data e regjistrimit : 09/08/2010

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Re: Sherim me Kur`an - Rukje (Video)

Mesazh nga Akili prej Thu Aug 19, 2010 2:32 pm

Parambrotja e pesembedhjete

Te thuash gjete daljes nga shtepia Bismilahi te-uekeltu al-lall-llahi la haule ue la ku-uete il-la bil-lah” me emrin e Allahut tek Ai jam mbeshtetur ska ndryshim dhe fuqi pa ndihmen e Tij”
Sepse nese ti thua keto te thuhet ty te mjaftoj ty u ruajte ti u udhezove ti e eshte terhequr shejtani prej teje dhe I thote shejtanit tjeter si eshte puna jote me kete njeri qe eshte udhezuar u mjaftua dhe u ruajt.
avatar
Akili
Legjend
Legjend

Numri i postimeve : 2977
PIKE : 3413
Popullariteti Popullariteti : 4
Data e regjistrimit : 09/08/2010

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Re: Sherim me Kur`an - Rukje (Video)

Mesazh nga Akili prej Thu Aug 19, 2010 2:32 pm

Parambrojtja e gjeshtembedhjete

Te thuash pas dy namazeve te sabahut dhe te akshamit”Eudhu bikelimati lahi et-tamati e leti la juxhaiuizuhune berr un ue la faxhiu min sherr-rri ma halaka ue dheree ue beree ue min sherri ma jenzilu mines-semai ue min sherri ma jenzilu mines-semai ue min sherri ma juraixhu fijha ue min sherri ma dherree fil erdi ue min sherri ma jahruxhi min ha ue min sherri fetenil lejli ue nehari ue min sherri tauarihil lejli ue nehari ila tarikunm jatruku bi hajrin ja rahmanu” Mbeshtetem ne fjalet e plot ate Allahut te cilat nuk I kap asgje qe sundon toka dhe I cthururi nga e keqa e cdo gjeje qe ka krijuar dhe nga e keqa e cdo gjeje qe zbret nga qielli dhe nga e keqa e cdo gjeje qe ngjitet net e dhe nga e keqa e cdo gjej te krijuar ne toke dhe nga e keqa e cdo gjeje qe del prej saj dhe nga joshja e nates dhe dites pervec vizitorit qe troket me te mire o Meshirues.
avatar
Akili
Legjend
Legjend

Numri i postimeve : 2977
PIKE : 3413
Popullariteti Popullariteti : 4
Data e regjistrimit : 09/08/2010

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Re: Sherim me Kur`an - Rukje (Video)

Mesazh nga Akili prej Thu Aug 19, 2010 2:32 pm

Parambrotja e shtatembedhjete

Te thuash ne mengjes mbremje “Eudhu bikelimati lahi et-tamati min gadabihi ue ikabinihi ue min sherri ibadihi ue min hamezadihi shejatini ue en jahduruni”Mbeshtem ne fjalet e plota te Allahut nga zemerimi I Tij dhe denimi I Tij nga e keqa e krijesave te Tij nga cytjet e shejtanit dhe qe ai te me mbikqyre.
avatar
Akili
Legjend
Legjend

Numri i postimeve : 2977
PIKE : 3413
Popullariteti Popullariteti : 4
Data e regjistrimit : 09/08/2010

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Re: Sherim me Kur`an - Rukje (Video)

Mesazh nga Akili prej Thu Aug 19, 2010 2:33 pm


Parambrotja e tetembedhjete

Te thuash mengjes e dhe ne mbremje
Allahume in-ni eudhu binexhi hike elkerin ue kelimatike et-tamati min sherri ma ente akidhunibun binasijetihi Allahume ente tekshifu elmetheme uel magreme,Allahume inehu la juzemuemu ue la juhhlefu ua deku sbhaneke ue bihamdike”
O Allah une mbeshtem ne madheshtine tende bujare me fjalet e tua te plota nga e keqa e asaj qe ti e merr prej balukesh.o Allah ti zbulon mekatin dhe humbjen.o Allah me te vertete ushtria jote nuk shpartallohet dhe premtimi yt nuk shkelet .I lartesaur dhe I falenderuar qofsh ti o Zot.
avatar
Akili
Legjend
Legjend

Numri i postimeve : 2977
PIKE : 3413
Popullariteti Popullariteti : 4
Data e regjistrimit : 09/08/2010

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Re: Sherim me Kur`an - Rukje (Video)

Mesazh nga Akili prej Thu Aug 19, 2010 2:33 pm


Parambrotja e nentembedhjete

Te thuash ne mengjes dhe ne darke
Eudhu bi uexh hi lahi adhijm eledhi la shejun eadhemu min hu ue bi kelimatihi lahi tamati eleti la ju xheuizuhune berrun ue la faxhir ue bi esmailahi elhusna kuliha ma alimtu minha ue ma lem alem min sherri ma halaka ue dheree ue beree ue mi sherri kuli-lidhi sherrin la utijktu sherrehu ue min sherri kul-li dhi sherrim ente ahidhun binasijetihi in-ne rab-bi ala siratin mustekim”
Mbeshtetm ne madheshtine Allahut tek I cili nuk ka gje me te madhe se aid he me fjalet e plot ate tij nuk I kap ato asgje qe sundon toka dhe I cthururi dhe me emrat e bukur te tij me ata qe I did he ata qe nuk I di nga e keqa e cdo gjeje qe ka krijuar dhe nga e keqa e cdo gjej qe ka te keqen dhe qe nuk e erpballoj te keqen e saj dhe nga e keqa e cdo te keqe Brenda saj dhe e mer ate prej balukesh me te vertete Zoti im e di rrugen e drejte.
avatar
Akili
Legjend
Legjend

Numri i postimeve : 2977
PIKE : 3413
Popullariteti Popullariteti : 4
Data e regjistrimit : 09/08/2010

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Re: Sherim me Kur`an - Rukje (Video)

Mesazh nga Akili prej Thu Aug 19, 2010 2:33 pm

Parambrotja e njezete

Te thuash ne mengjes dhe ne mbremje
Tahasentu bilahi la ilahe ila hu ilahi rue ilahu kul-li shejin ue itesemtu birabij ue rasbi kul-li shejin ue teuekeltu alal haj-ji eledhi la jemutu ue stedfatu eshere bla hauli ue la kueti ila bilah hasbi Allahu ue nimel ue kil hasbirab-bi minelaibadi hasbielhakaliku nin elmakluki hasbiraziku ninel narzuku hasbi eledhi bijedihi melekutu kul-li shejin ue hue-ue juxhiru ue la juxharu alejhi hasbi Allahu la ilahe ila hu ue alejhi teuekeltu ue hu-ue rab-bil arshil adhijm”
Jam I siguruar te ALlahu tek I cili nuk ka Zot tjeter per vec Tij Ai eshte Zoti im dhe Zoti I cdo gjeje dhe I permbahemi me vendosmeri Zotit tim dhe Zotit te cdo gjej jam I mbeshtetur tek I gjalli I cili nuk vdes dhe kerkoj ta largoj te keqen ma ansje ndryshim dhe fuqi vecse me ndihmen e eAllahut.Me mjafton mua Zoti nga roberit me mjafton sa mbeshtetes I mire eshte ai.Me mjafton mua Zoti nga roberit me mjafton mua krijuesi nga krijesat me mjafton mua furnizuesi nga te furnizuarit me mjafton mua Ai ne doren e te cilit ndodhen mbreterit e cedo gjeje dhe ai mbron dhe nuk kerkon mbrotje.Me Mjafton Allahu nuk ka Zot tjeter pervec Tij tek ai jam mbeshtetur Ai eshte Zoti I Arshit te madh.
avatar
Akili
Legjend
Legjend

Numri i postimeve : 2977
PIKE : 3413
Popullariteti Popullariteti : 4
Data e regjistrimit : 09/08/2010

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Re: Sherim me Kur`an - Rukje (Video)

Mesazh nga Akili prej Thu Aug 19, 2010 2:33 pm

Modele pune per zgjidhjen e lidhjes

Rastet dhe mynyrat jane te shumta por do te permendim vetem nje.
Me erdhi mua nje djalosh me villain e tij I cili ishte martuar qe prej dy javesh por ai nuk kishte mundesi te kontaktonte me gruan e tij dhe shkoi tek fallxhoret dhe mashtruesit por pa dobi.Kur degjova se ai ka shkuar tek ata kerkova prej tij qe te pendohet me nje pendim te sinqqerte dhe tu pergenjshtroje keta mashtruesa ne mynyre qe te poshterohet prijesi I tij dhe qe te sjelle dobi atij kurimi.dhe ai me tha mua pasi shkova tek ata me eshte shtruar vendosmeria ndaj pergenjshtrimit te tyre mashtrimit dhe dobesise se tyre.Pasi I kendova atij kuran dhe kerkovaprej tij shtate gjethe nga sidri jeshil por nuk dhane dobi.Atehere mora shtate gjethe nga pema e kafurit e pastaj I copetuam pastaj u hudhem ne uje dhe I kendova ajetin 255 te syres bekare dhe dy suret e fundit te kuranit(Felek-Nas) pastaj I thashe qe ta pije dhe te lahet me te e veproi kete dhe u prish magjia e tij dhe u zgjdh nyja e tij ne moment.Falenderimi I takon Allahut per cdo miresi.
avatar
Akili
Legjend
Legjend

Numri i postimeve : 2977
PIKE : 3413
Popullariteti Popullariteti : 4
Data e regjistrimit : 09/08/2010

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Re: Sherim me Kur`an - Rukje (Video)

Mesazh nga Akili prej Thu Aug 19, 2010 2:33 pm


Magjia e lidhjes kthehet ne marrezi

Ishte djalosh I mencur por diten qe hyri ne gruan tij u shnderua gjendja e tij dhe u perball me magjine e lidhjes.Pastaj kjo magji u shnderrua ne magji dhe shnderrimi I rasteve po ndodhin shume per shkak te injorances se magjistareve ndaj berjes magji.nje rast injoraces se magjistarit eshte kur gruaja shkoi tek magjistari per ti bere magji bashkeshortit te saj per ti neveritur te gjitha grate me perjashtim te saj dhe net e vertete ndodhe kunderta.ia pergatiti asaj magjine dhe ja vendosi ajo burrit te saj ne ushqim atehere bashkeshortit te saj iu neveriten te gjitha grate me perjashtim te saj dhe ne te vertete ndodh e kunderta.ia [pergatiti asaj magjine dhe ia vendosi ajo burrit te saj ne ushqim atehere bashkeshortit te saj iu neveriten te gjitha grate e deri dhe gruaja e tij.dhe jo vetem kaq por e divorcoi ate.Atehere shkoi gruaja perseri tek magjistari per tia zgjidhur magjine mierepo ai kishte kohe qe kishte vdekur.E rendesishme eshte se djaloshi binte e rrezohej mbi fytyren e tij ecte ne ate vend dhe bertiste si I cmendur.kur iu lexua kuran ne uje me sider e piu ate e u la dhe u sherua dhe shkoi tek familja e tij shendoshe e mire dhe falenderimet e takojne Allahut te vetem e te pashok.
avatar
Akili
Legjend
Legjend

Numri i postimeve : 2977
PIKE : 3413
Popullariteti Popullariteti : 4
Data e regjistrimit : 09/08/2010

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Re: Sherim me Kur`an - Rukje (Video)

Mesazh nga Akili prej Thu Aug 19, 2010 2:34 pm

Mjekimi I syrit
Argumenta nga kurani I nderuar per ndikimin e syrit

Ajeti 67-68 sure Jusuf)

67. Po ai (Jakubi) tha: "O bijt e mi, mos hyni (në Egjipt) për një derë, po hyni nëpër dyer të ndryshme. Unë nuk mund të largoj prej jush asnjë send nga caktimi i All-llahut, vendimi nuk është i tjetërkujt vetëm i All-llahut, vetëm Atij iu kam mbështetur dhe vetëm Atij le t'i mbështeten ata që besuan.
68. Dhe ata hynë ashtu si i porositi babai i tyre, po ajo nuk ishte gjë që do t'u ndihmonte asgjë nga caktimi i All-llahut, përveç një dëshire të Jakubit që e kishte në vete dhe e kreu. Po ai (Jakubi) ishte i dijshëm për të, ngase Ne e kemi mësuar për atë, por shumica e njerëzve nuk e dinë.

Ka then ibn kethiri rahimuallah ne komentin e ketyre ajetetve Allahu na lajmeron neve per jakubin a.s se ai I urdheroi bijte e tij kur bashke me vellane e tyre benjaminin I pergatiti per te hyre ne egjypt qe te mos hynin te gjithe nga nje dere port e hynin nga dyer te ndryshme.Sic tha Ibn Abasi Muhamed ibn kabb muxhahidi ed-dahak katade dhe suddi.Ai u frikesau se mos ata I godiste syri sepse ata ishin te bukur dhe me emer te mire.
Dhe syri eshte I vertete dhe rrezon kaloresin nga kali e thenia “Unë nuk mund të largoj prej jush asnjë send nga caktimi i All-llahut, vendimi nuk është i tjetërkujt vetëm i All-llahut, vetëm Atij iu kam mbështetur dhe vetëm Atij le t'i mbështeten ata që besuan”

Tregon porosia qe u dha dhe se ruajtja nga keto gjera nuk e tregojne percaktimin e Allahut e Allahu nese do dicka ajo nuk e ndryshohet e nuk ndalohet.
avatar
Akili
Legjend
Legjend

Numri i postimeve : 2977
PIKE : 3413
Popullariteti Popullariteti : 4
Data e regjistrimit : 09/08/2010

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Re: Sherim me Kur`an - Rukje (Video)

Mesazh nga Akili prej Thu Aug 19, 2010 2:34 pm

Ajeti 51 kalem
51. E ata që nuk besuan gati sa nuk të zhdukin ty me shikimet e tyre, kur e dëgjuan Kur'anin, e (nga inati) thanë: "Ai është i marrë!"

Tha ibn kethiri se ka then Ibn Abasi dhe Muaxhahidi etj se fjala “ Do te zhdukin me shikimet e tyre “ dmth do te hanin ne sy se te kishin cmire nga urretja e tyre nese nuk do ishte mbrotja e Allahut prej tyre.Ky ajet eshte argument se ndikimi e goditja e syrit eshte e vertet me lejen e Zotit sic eshte transmetuar ne shume hadithe te tjera.
avatar
Akili
Legjend
Legjend

Numri i postimeve : 2977
PIKE : 3413
Popullariteti Popullariteti : 4
Data e regjistrimit : 09/08/2010

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Re: Sherim me Kur`an - Rukje (Video)

Mesazh nga Akili prej Thu Aug 19, 2010 2:34 pm

Argumente nga hadithet e profetit Muhamed per ndikimin e syrit.

Nga Ebu Hurejre r.a trasn se tha I derguari I Allahut .as se “Syri eshte I vertetete” (Buhariu-Muslimi)
Nga Aishe r.a trasnmetohet se profeti .as tha “kerkoj mbrotje e Allahut nga syri I keq se syri eshte I vertete”
Transmeton Ibn maxha
Nga iBn Abasi r.a trasn se I derguari I Allahut a.s ka thenSyri eshte I vertete sikur te kishte dicka qe do shpejtonte kaderin e Allahut do te kishte qene syri nese ju kerkojne qe te laheni atehere lahuni.trasn Muslimi.
Pra ne se ju kerkohet te laheni per ndodnje nga vellezerve tuaj muslimane qe e ka goditur syri plotesojani kerkesen duke u lare.
Nga Esma bint Emejes r.a tha O I derguari I Allahut bijte e xhaferrit I godet syri e te kerkon tu lexosh atyre per sherim.tha .Po nese do te kishte dicka do ta shpejtonte caktimin e allhut do te ishte syri”
Nga ebu dheri tha I derguari I Allahut “Syri ndikon tek burri me lejen e Allahut derisa ai burri gjendet ne nje vend te larte e p[astaj rrezohet prej tij”
Nga ibn Abasi trans se ka thene I derguari I Allahut Syri eshte I vertete e te rrezon nga lartesia”.
Nga xhabiri r.a tras se ka thene I derguari I Allahut .Syri e fut burrin ne varr dhe devene ne tenxhere”
Dmth e vdes njeriun dhe e semur devene dhe pastaj duhet ta theresh se mos ngordhi e e gatuan ne tenxhere per ta ngrene.

Nga xhabiri r a trans se ka thene I derguari I Allahut.Shumica e tyre qe vdesin pas gjykimit te Allahut jane nga percaktimi I syrit

Nga Aishe r.a tha se .ishte I derguari I Allahut qe urdheronte per kerkimin e leximit nga syri
Nga Enes ibn Malik r.a trans se “lejoi I derguari I Allahut leximin e kuranit per sherim nga syri dhe pickimi qelbi qe del nga te carat e trupit.(pickimi eshte per cdo pickim gjarpri ose akrepi)
Nga ume Seleme r.a trasm se I derguari I Allahut I tha nje fshinje ne shtepine esaj qe kishte nje njolle ne fytyre .Ate e ka goditur syri laxoji asaj.(buhariu –Muslimi)
Nga xhabiri r.a trasm se Lejoi I derguari I Allahut a.s leximin per sherim nga gjarpri) tek familja e hazim dhe I tha Esma bint Umejes.cfare ndodh qe po shoh trupat e bijve te vellait tim te dobet mos kane ndonje gje?Ajo I tha jo por syri shpejton tek ata.tha lexoji atyre dhe tregoi atij femijet e u tha .lexohu atyre (kuran)
avatar
Akili
Legjend
Legjend

Numri i postimeve : 2977
PIKE : 3413
Popullariteti Popullariteti : 4
Data e regjistrimit : 09/08/2010

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Re: Sherim me Kur`an - Rukje (Video)

Mesazh nga Akili prej Thu Aug 19, 2010 2:34 pm

Theniet e dijetareve per vertetesine e syrit

Tha hafidh ibn Kethir Ndikimi nga goditja e syrit eshte vertete me lejen e Allahut
Tha hafidh Ibn haxheh vertetesia e syrit eshte se ai eshte shikim I perzier me cmiren e njeriu me shpirt te keq dhe demtohet ai qe I bie syri.
Tha ibn Ethir e godet filanin syri nese armiku e shikon ate ose e ka cmire ndikon tek ai aid he semuret per shka te tij.
Tha ibn kajim Permbledhja e fjales se tij Ai qe mohon syrin eshte inorant.
avatar
Akili
Legjend
Legjend

Numri i postimeve : 2977
PIKE : 3413
Popullariteti Popullariteti : 4
Data e regjistrimit : 09/08/2010

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Re: Sherim me Kur`an - Rukje (Video)

Mesazh nga Akili prej Thu Aug 19, 2010 2:34 pm


Ndryshimi midis syrit dhe cmires

Cmira eshte e pergjithshme nga syri.
Syri eshte I vecante .jo cdo cmire shte sy e cdo sy eshte cmire.Per kete erdhi kerkimi I mbrotjes nga cmira ne suren El Felek.nese muslimani kerkon mbrotja nga e keqa e cmires hyn net e dhe syri.

Kjo eshte permbledhja e kuranit per cdo gje mrekullia e tij dhe forca sheruese e tij dhe ajo letrare.
2)Cmira vjen nga urretja e madhe e deshira e shpresa qe ti ike beagtia atij qe e ka ndersa syri eshte si shkak I cuditjes e pelqimit te dickaje te mire.
3)Cmira dhe syri shoqerojne njeri tjetrin ne ndikimin keq tek ai qe e kap cmira apo syri e ndryshojne ne origjinen e tyre.origjina cmires eshte djegia e zemres per shtimin ebegatise se vetes tende dhe deshira qe atij tjetrit ti largohet begatia.
Ndersa nga origjina e syrit eshte me shume cuditje dhe ndezja e shikimit te syrit per pasurine kafshen ose mbjeljen e tjetrit por pa deshiruar largimin e asaj gjeje nga I zoti I saj dhe perzihet shikimi me nefsin e keshtu ndodh ndikimi nga syri I keq.

4) Cmirezinjte mundet qe te kene cmire per nje ceshtje para se te ndodhe ajo nderkohe qe syri nuk godet pervecse kur e shikon objektin.
5) Njeriu nuk ka cmire pasurine e tij por veten e tij por I ha ata me sy.
6) nuk godet cmira pervec nga personat e ndyre ndersa syri mund te godase dhe nga nje person I mirebesimtar si pasoje e cudise se tij per dicka pa dashur ai qe ajo te largohet ose ti prishet te zotit te saj.sic ndodhi Amir ibn rebijes kur e goditi syri I Sehl Ibn Hunejfe edhe pse Amiri ishte nga te paret ne islam dhe pjesetaret e bedrit>prej atyre qe vecuan syrin nga cmira jane ibn Xheuzi,Ibn Haxher,Ibn Kajimi Allahu I meshirofte.Eshte e pelqyeshme per muslimanin qe nese shikon dciak qe e cudit te luetet per begati ndaj asaj gjeje qofte e tij kjo gje ose e tjereve sipas thenies se profetit a.s then Sehl Ibn Hunejfe “A nuk u lute per bereqet ndaj tij” sepse kjo dua e ndalon ndikimin e syrit .(te thoshte Mashallah la kuete ila bilah ose Mashallah tebarekallah.
avatar
Akili
Legjend
Legjend

Numri i postimeve : 2977
PIKE : 3413
Popullariteti Popullariteti : 4
Data e regjistrimit : 09/08/2010

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Re: Sherim me Kur`an - Rukje (Video)

Mesazh nga Akili prej Thu Aug 19, 2010 2:35 pm

Xhindi ha ne sy njeriun
]Nga ebi Seid el hudrij rat ha se Ishte I derguari I Allahut a.s qe kerkonte mbrotje nga syri I xhindeve pastaj nga syri I njerzve.Kur zbriti surja Felek dhe EN_Nas lexonte ato dhe I la lutjet e tjera

Nga nena jone um-mu Seleme r.a trasm se Pejgamberi .a.s pa ne shtepine e saj ne fqinje qe ne fytyren kishte njolle te zeze e tha “kerkoni ti lexohet asaj se ate e ka goditur syri””
Nga keto dy hadithe na qartesohet se syri godet nga xhindi ashtu sic godet syri I njeriut prandaj eshte detyre per muslimanin qe te kujtoje Allahun kur heq rroben e tij ose kur shikon veten e tij ne pasqyre ose ne cdo pune tjeter qe keshtu ta largoje veten e tij nga demtimi I syrit te xhindeve.
avatar
Akili
Legjend
Legjend

Numri i postimeve : 2977
PIKE : 3413
Popullariteti Popullariteti : 4
Data e regjistrimit : 09/08/2010

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Re: Sherim me Kur`an - Rukje (Video)

Mesazh nga Akili prej Thu Aug 19, 2010 2:35 pm

Mjekimi I syrit
Ka disa rruge per mjekimin e syrit e po permend prej tyre
Rruga e pare
Larja e atij qe te ha ne sy nese njihet se kush e e ka ngrene ne sy e urdheron ate te lahet e paswtaj e merr ujin qe ai u la dhe hidhet mbrap atij qe e ka goditur syri I keq e sherohet me lejen e Zotit

Nga Ebi Sehli ibn Hunejf ne herrar (Elherar eshte lugine nga luginat e medines) dhe hoqi xhuben Sehli.Amiri ibn Rebija pa tek ai se e skihte lekuren shume te bardhe e te bukur e tha Amiri si nje vajze qe nuk e ka rrahur dielli filloi te kollitet Sehli dhe iu forcua kola dhe lajmeruan profetin a.s per kollen dhe jut ha atij se Sehli nuk ngrihej atehere I derguari I Allahut tha-A dyshon tek ndonje?I then Amer ibn rebija.Dhe e thirri ate profeti a.s e merzit me te e I tha-Pse te vrase ndonjeri prej jush vellane e vet dhe nuk lutet per bereqet per te dhe I that e lahej.U la Amiri fytyren duart breyllat gjunjet kembet pastaj ia hodhi ujin nga pas dhe u sherua Sehli aty ne vend.
avatar
Akili
Legjend
Legjend

Numri i postimeve : 2977
PIKE : 3413
Popullariteti Popullariteti : 4
Data e regjistrimit : 09/08/2010

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Re: Sherim me Kur`an - Rukje (Video)

Mesazh nga Akili prej Thu Aug 19, 2010 2:35 pm

CILESITE E LARJES
Tha ibn Shibab ez Zuhri .Larja qe na cilesuan dijetaret tane eshte .I jepet atij qe e ka marre ne sy nje ene me uje e fut doren e aty dhe merr abdes dhe pastaj me kete uje hidhet ne koken e atij qe e ka marre mesysh

Ligjerimi I larjes se atij qe ha ne sy.
Tha profeti a.s “Syri eshte I vertete dhe nese do kishte gje qe do shpejtonte caktimin e Zotit do ta shpejtonte syri. Nese dikujt prej jush I kerkohet te lahet le te lahet(muslimi)
Nga Aishe a.s trans se urdherohej e merrte abdes ai qe hante ne sy dhe pastaj lahej me te I godituri nga syri.

Rruga e dyte
Vendos doren ne koken e atij qe e goditi syri e lexon –
Bismilahi erkike Allahu jeshfike min kul-li dain ju dhike ue min kul-li nefsin ue ajnin hasidin Allahu jeshfike bismilahi urkike.
Me emrin e Allahut lexoj I cili te sheron nga cdo semundje qe te sjell dem dhe prej cdo shpirti dhe syri cmirekeq Allahu sheron me emrin e tij lexoj.

Rruga e trete
Vendos doren ne koken e te semurit e thua
Bismilahi jubrike min kul-li dain jeshfike ue min sherri hasidin iadha hasede ue min kul-li dhi ajnin.
Me emrin e Allahut ruhem prej cdo te keqe qe te sjell dem dhe prej cdo cmirekeqi qe ka cmire dhe prej cdo msyri te keq.

Rruga e katert

Vendos doren tek koka e te semurit dhe thua
Allahume rab-be nasi edhhebil bas shfij enete shafij la shafea ila shifauke shifaean la jugadiru sekamen.

Rruga peste
Vendos doren ne vendin qe dhemb dhe lexon suret
Ihlas
Felel
En-Nas
avatar
Akili
Legjend
Legjend

Numri i postimeve : 2977
PIKE : 3413
Popullariteti Popullariteti : 4
Data e regjistrimit : 09/08/2010

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Re: Sherim me Kur`an - Rukje (Video)

Mesazh nga Akili prej Thu Aug 19, 2010 2:35 pm

Rruga gjashte
Merr nje ene me uje dhe lexon tre suret e fundit te kuranit qe I pemrnedem me lart pastaj thua duane e nr 4 (tre here)
Bismilahi erkike Allahu jeshfike min kul-li dain ju dhike ue min kul-li nefsin ue ajnin hasidin Allahu jeshfike bismilahi urkike.
(Me emrin e Allahut lexoj I cili te sheron nga cdo semundje qe te sjell dem dhe prej cdo shpirti dhe syri cmirekeq Allahu sheron me emrin e tij lexoj.
pAstaj derdh ene me uje ne koken e te semurit qe e ka godit syri njeheresh pastaj qe uji ti lage te gjithe trupin dhe sherohet me lejen e Zotit.

Shembulli I mejkimit te syrit

Foshnja qe refuzonte gjirin e nenes ose qan naten

Isha duke vizituar disa te aferm e me thane se tek ta nje femije refuzonte gjirin e nenes qe prej disa diteshe me pare pinte normalisht.U thashe me sillini femijen ma sollen dhe I lexova suret e fundit te kuranit dhe duate qe I pemendem.Pastaj ju thashe cojeni tek nena e me pas me thane se filloi te pinte gji si me pare me miresine e Zotit fuqiplote.Po te njeten gje mund te bejme me femijet qe qajne naten shume.
avatar
Akili
Legjend
Legjend

Numri i postimeve : 2977
PIKE : 3413
Popullariteti Popullariteti : 4
Data e regjistrimit : 09/08/2010

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Re: Sherim me Kur`an - Rukje (Video)

Mesazh nga Akili prej Thu Aug 19, 2010 2:35 pm


Femija qe nuk fliste

Sihte nje femije qe fliste bukur mes shokeve e kolegeve te tyre ne shkollen 8 vjecare.Fliste ne emer te tyre neper mbremje e festa e mbante ligjerime para njerzve.Por nje dite prej ditesh u ngrys memec.nuk duroi I jati e shkoi ne spital dhe doktoret filluan te benin analizat e radiskopi por pa sukses dhe ma sollen mua ate e pashe .Per pak me lotuan gjak syte sikur mos e permblidhja veten sepse e njihja ate nga aktiviteti I tij dhe shakthtesia e tij,E peyta babin e tij dhe me tregoi historin e djalit se sa kishte qe ishte semure.mesova se djalin e ksihte goditur syri dhe I lexova tre suret e fundit te kuranit pastaj I lexova ne uje leximin e syrit dhe I thashe babit te tij lahej djali nga ky uje e te pinte prej tij per shtate dite e pastaj te vinte prape tek une.Pastaj mbas 7 dite djali erdhi I sheruar dhe I mesova atij disa metoda parandalimi mbrojtese qe te thoshtre mengje se mbremje lutjet qe te mbrohej nga syri I keq.(shikoni tek mburoja e muslimanit)
avatar
Akili
Legjend
Legjend

Numri i postimeve : 2977
PIKE : 3413
Popullariteti Popullariteti : 4
Data e regjistrimit : 09/08/2010

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Re: Sherim me Kur`an - Rukje (Video)

Mesazh nga Akili prej Thu Aug 19, 2010 2:35 pm

Mjekimi

Vendos doren tek koka e semurit dhe lexon kuran me ze.
“Eudhu bil-lahi minesh-shejtanirr-rraxhim min hemzihi ue nefhihi nefthihi Bismil-Lahirr-rrahmanirr-rrahim


Lexo
Suren el fatiha
Bismil-Lahirr-rrahmanirr-rrahim
4 ajetet e par ate sures El-Bekare
Pastaj Eudhu bil lahi minesh shejtanirr rraxhim …………….
Ajetin 102 e suren El Bekare
Pastaj Eudhu bil lahi minesh shejtanirr rraxhim …………….
Ajetet 163-164 e sures El Bekare
Pastaj Eudhu bil lahi minesh shejtanirr rraxhim …………….
Pastaj ajetin 255 te syres El-Bekare
Pastaj Eudhu bil lahi minesh shejtanirr rraxhim …………….
Pastaj ajetin 285-286 te sures El Bekare
Pastaj Eudhu bil lahi minesh shejtanirr rraxhim …………….
Ajetet 18-19 te sures Ali Imran
Pastaj Eudhu bil lahi minesh shejtanirr rraxhim …………….
Ajetet 54-56 te syres El-Arafe
Pastaj Eudhu bil lahi minesh shejtanirr rraxhim …………….
Ajetet 117-122 te syres el-Arafe (I perserit keto shume here sidomos ajetin 120 30 here)
Pastaj Eudhu bil lahi minesh shejtanirr rraxhim …………….
Ajetet 81-82 te sures Junus( e kete e perserit shume)
Pastaj Eudhu bil lahi minesh shejtanirr rraxhim …………….
Ajetin 69 te sures Taha ( edhe kete e perserit shume)
Pastaj Eudhu bil lahi minesh shejtanirr rraxhim …………….
Ajetin 115-118 te sures Muminun
Pastaj Eudhu bil lahi minesh shejtanirr rraxhim …………….
Ajetet 1-10 te sures Saffate
Pastaj Eudhu bil lahi minesh shejtanirr rraxhim …………….
Ajetet 29-32 te sures Ah-kaf
Pastaj Eudhu bil lahi minesh shejtanirr rraxhim …………….
Ajetet 33-36 vte sures Rrahman
Pastaj Eudhu bil lahi minesh shejtanirr rraxhim …………….
Ajetet 21-24 te sures El Hasher
Pastaj Eudhu bil lahi minesh shejtanirr rraxhim …………….
Ajetet 1-9 te sures Xhin
Pastaj Eudhu bil lahi minesh shejtanirr rraxhim …………….
Suren ihalas
Pastaj Eudhu bil lahi minesh shejtanirr rraxhim …………….
Suren Felek
Pastaj Eudhu bil lahi minesh shejtanirr rraxhim …………….
Suren En-Nas
avatar
Akili
Legjend
Legjend

Numri i postimeve : 2977
PIKE : 3413
Popullariteti Popullariteti : 4
Data e regjistrimit : 09/08/2010

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Re: Sherim me Kur`an - Rukje (Video)

Mesazh nga Akili prej Thu Aug 19, 2010 2:35 pm

Keto sure kendohen arabisht por nese dikush deshiron mund ti lexoje dhe ne shqip.Por me mire eshte ti degjoje ose kendoje ne arabisht.

“Eudhu bil-lahi minesh-shejtanirr-rraxhim min hemzihi ue nefhihi nefthihi Bismil-Lahirr-rrahmanirr-rrahim

1. Fatiha
1. Me emrin e All-llahut, Mëshiruesit, Mëshirëbërësit!
2. Falënderimi i takon All-llahut, Zotit të botëve!
3. Mëshiruesit, Mëshirëbërësit!
4. Sunduesit të Ditës së Gjykimit (përgjegjësisë-shpërblimit)!
5. Vetëm Ty të adhurojmë dhe vetëm te Ty kërkojmë ndihmë!
6. Udhëzona (përforcona) në rrugën e drejtë!
7. Në rrugën e atyre, të cilët i begatove me të mira, jo në të atyre që kundër veti tërhoqën hidhërimin, e as në të atyre që e humbën veten!

“Eudhu bil-lahi minesh-shejtanirr-rraxhim min hemzihi ue nefhihi nefthihi Bismil-Lahirr-rrahmanirr-rrahim
avatar
Akili
Legjend
Legjend

Numri i postimeve : 2977
PIKE : 3413
Popullariteti Popullariteti : 4
Data e regjistrimit : 09/08/2010

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Re: Sherim me Kur`an - Rukje (Video)

Mesazh nga Sponsored content


Sponsored content


Mbrapsht në krye Shko poshtë

Faqja 6 e 8 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next

Mbrapsht në krye

- Similar topics

 
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi