Deqani-ks
Deqani-ks Forum - Welcome

Mire se vini ne Deqani-ks Forum, Ju ftojme qe te Regjistroheni, ne menyre qe te keni aksese ne te gjitha kategorit dhe temat, ne Deqani-ks Forum, mund te gjeni Shoqeri, Filma Shqip dhe te huaj, Muziken me te re 2011, DVD Humore shqip, Keshilla Mjeksore, Diskutime, Video Klipe, Kuriozitete, dhe Lajmet me te reja nga vendi dhe bota.

Sherim me Kur`an - Rukje (Video)

Faqja 7 e 8 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next

Shko poshtë

Re: Sherim me Kur`an - Rukje (Video)

Mesazh nga Akili prej Thu Aug 19, 2010 2:36 pm

2. Bekare
1. Elif, Lam, Mim
2. Ky është libri që nuk ka dyshim në te (sepse është prej All-llahut) është udhëzues për ata që janë të devotshëm.
3. Të cilët e besojnë të fshehtën, e kryejnë faljen (namazin) dhe prej asaj që Ne u kemi dhënë, ata japin (zeqat, sadaka etj.).
4. Dhe ata, të cilët besojnë në atë që t'u shpall ty, dhe në atë që është shpallur para teje, dhe që janë të bindur plotësisht për (jetën e ardhshme në) botën tjetër (Ahiretin).

“Eudhu bil-lahi minesh-shejtanirr-rraxhim min hemzihi ue nefhihi nefthihi Bismil-Lahirr-rrahmanirr-rrahim

102. (E hodhën librin e Zotit) E ndoqën atë që e thonin djajt në kohën e sundimit të Sulejmanit. Po Sulejmani nuk ishte i pafé, djajt ishin të pafé, sepse u mësonin njerëzve magjinë. (ndoqën) Edhe çka u zbriti në Babil dy engjëjve, Harutit dhe Marutit. E ata të dy nuk i mësonin askujt (magjinë) para se t'i thonin: "Ne jemi vetëm sprovë, pra mos u bën i pa fé!" E, mësonin (njerëzit) prej atyre dyve atë (magji) me çka ndanin burrin prej gruas së vet, por pa lejën e All-llahut me atë askujt nuk mund t'i bënin dëm dhe ashtu mësonin çka u sillte dëm e nuk u sillte dobi atyre. E ata (jehuditë) e kanë ditur se ai që (hodhi librin) e zgjodhi atë (magjinë), ai në botën tjetër nuk ka ndonjë të drejtë (në mëshirën e Zotit). Po ta dinin, ata se për ç'ka e shitën vetveten, ajo është shumë e keqe.

“Eudhu bil-lahi minesh-shejtanirr-rraxhim min hemzihi ue nefhihi nefthihi Bismil-Lahirr-rrahmanirr-rrahim

163. Zoti juaj (që meriton adhurim) është Një, All-llahu, nuk ka zot pos Atij që është mëshirëplotë, gjithnjë mëshiron.
164. Është fakt se në krijimin e qiejve e të tokës, në ndërrimin e natës e të ditës, të anijes që lundron në det që u sjell dobi njerëzve, në atë shi që e lëshon All-llahu prej së larti e me të ngjall tokën pas vdekjes së saj dhe përhapë në te nga çdo lloj gjallese, në qarkullimin e erërave dhe reve të nënshtruara mes qiellit e tokës, (në të gjitha këto), për një popull që ka mend ka argumente.

“Eudhu bil-lahi minesh-shejtanirr-rraxhim min hemzihi ue nefhihi nefthihi Bismil-Lahirr-rrahmanirr-rrahim

255. All-llahu është një, nuk ka zot tjetër përveç Atij. Ai është mbikqyrës i përhershëm dhe i përjetshëm. Atë nuk e kap as kotja as gjumë, gjithçka ka në qiej dhe në tokë është vetëm e Tij. Kush mund të ndërmjetësojë tek Ai, pos me lejen e Tij, e di të tashmen që është pranë tyre dhe të ardhmen, nga ajo që Ai di, tjerët dinë vetëm aq sa Ai ka dëshiruar, Kursija e Tij (dija-sundimi) përfshijnë qiejt dhe tokën. Kujdesi i Tij ndaj të dyjave, nuk i vjen rëndë, Ai është më i larti, më i madhi

“Eudhu bil-lahi minesh-shejtanirr-rraxhim min hemzihi ue nefhihi nefthihi Bismil-Lahirr-rrahmanirr-rrahim"

285. I dërguari i besoi asaj që iu shpall prej Zotit të tij, e ashtu edhe besimtarët. Secili i besoi All-llahut, engjëjve të Tij, shpalljeve të Tij, të dërguarve të Tij. Ne nuk bëjmë dallim në asnjërin nga të dërguarit e Tij, dhe thanë: "Iu përgjigjëm thirrjes dhe respektuam urdhërin. Kërkojmë faljen tënde o Zoti ynë! Vetëm te Ti është ardhmëria jonë".
286. All-llahu nuk e obligon asnjë njeri përtej mundësisë së tij, atij (njeriut) i takon ajo që e fitoi dhe atij i bie ajo (e keqe) që e meritoi. "Zoti ynë, mos na dëno nëse harrojmë ose gabojmë! Zoti ynë, mos na ngarko neve barrë të rëndë siç i ngarkove ata që ishin para nesh! Zoti ynë, mos na ngarko me atë për të cilën ne nuk kemi fuqi! Na i shlyej mëkatet, na i mbulo të këqijat, na mëshiro. Ti je mbrojtësi ynë, na ndihmo kundër popullit pabesimtar!

“Eudhu bil-lahi minesh-shejtanirr-rraxhim min hemzihi ue nefhihi nefthihi Bismil-Lahirr-rrahmanirr-rrahim"
avatar
Akili
Legjend
Legjend

Numri i postimeve : 2977
PIKE : 3413
Popullariteti Popullariteti : 4
Data e regjistrimit : 09/08/2010

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Re: Sherim me Kur`an - Rukje (Video)

Mesazh nga Akili prej Thu Aug 19, 2010 2:36 pm

3. Ali Imran
18. All-llahu vërtetoi se nuk ka zot tjetër përveç Tij, e dëshmuan edhe engjëjt e dijetarët, dhe se Ai është Zbatues i drejtësisë. Nuk ka zot përveç Tij, Fuqiplotit e të Urtit.
19. Feja e pranueshme tek All-llahu është Islami, e atyre që u është dhënë libri, pasi mësuan për të vërtetën, vetëm nga zilia mes vete kundërshtuan. E kush mohon argumentet e All-llahut, le ta dijë se All-llahu shpejtë do t'i japë llogarinë

“Eudhu bil-lahi minesh-shejtanirr-rraxhim min hemzihi ue nefhihi nefthihi Bismil-Lahirr-rrahmanirr-rrahim"
avatar
Akili
Legjend
Legjend

Numri i postimeve : 2977
PIKE : 3413
Popullariteti Popullariteti : 4
Data e regjistrimit : 09/08/2010

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Re: Sherim me Kur`an - Rukje (Video)

Mesazh nga Akili prej Thu Aug 19, 2010 2:36 pm

7. Araf
54. Vërtet, Zoti juaj, All-llahu, është Ai që krijoi qiejt dhe tokën brenda gjashtë ditësh, pastaj qëndroi mbi Arshin, Ai e mbulon ditën me natën, që me të shpejtë e kërkon atë (mbulimin e dritës së ditës), edhe dielli, edhe hëna e edhe yjet i janë nënshtruar sundimit të Tij. Ja, vetëm Atij i takon krijimi dhe sundimi. I madhëruar është All-llahu, Zoti i botëve.
55. Luteni Zotin tuaj të përulur e në heshtje, pse Ai nuk i do ata që e teprojnë.
56. Mos bëni çrregullime në tokë pas rregullimit të saj (me të ardhur të pejgamberëve) dhe luteni Atë duke pasur frikë (dënimin) dhe duke shpresuar (mëshirën). S'ka dyshim se mëshira e All-llahut është pranë atyre të mirëve.

“Eudhu bil-lahi minesh-shejtanirr-rraxhim min hemzihi ue nefhihi nefthihi Bismil-Lahirr-rrahmanirr-rrahim"

117. E Ne e frymëzuam Musain (duke i thënë): "Hidhe shkopin tënd!" Kur qe, ai gëlltiste atë që kishin magjepsur.
118. Atëherë u dëshmua e vërteta dhe u zhduk ajo që kishin përgatitur.
119. Aty u mundën ata (magjistarët dhe faraoni) dhe u kthyen të poshtëruar.
120. E magjistarët u hodhën (u përulën) në sexhde.
121. Dhe thanë: "Ne i besuam Zotit të gjithësisë,
122. Zotit të Musait dhe të Harunit!"

“Eudhu bil-lahi minesh-shejtanirr-rraxhim min hemzihi ue nefhihi nefthihi Bismil-Lahirr-rrahmanirr-rrahim"
avatar
Akili
Legjend
Legjend

Numri i postimeve : 2977
PIKE : 3413
Popullariteti Popullariteti : 4
Data e regjistrimit : 09/08/2010

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Re: Sherim me Kur`an - Rukje (Video)

Mesazh nga Akili prej Thu Aug 19, 2010 2:36 pm

10. Junus
75. Pastaj, pas tyre dërguam Musain dhe Harunin me argumentet tona, te Faraoni dhe paria e rrethit të tij, po ata paraqitën kryelartësi, pse ishte popull që bënte krime.
76. E kur u erdhi atyre e vërteta e sigurt nga Ne, ata thanë: "Kjo nuk është tjetër pos magji e qartë".
77. Musai tha: "A të vërtetës i thoni magji? A magji është kjo? Magjistarët nuk shpëtojnë?"
78. Ata thanë: "Mos erdhe të na largosh nga ajo (feja) që e gjetëm te prindërit tanë, për t'ju mbetur juve dyve madhështia në tokë? Po ne nuk ju besojmë juve dyve".
79. Faraoni tha: "Sillmëni mua të gjithë magjistarët e aftë".
80. E kur erdhën magjistarët, Musai u tha: "Hidhni ç'keni për të hedhur".
81. E kur i hodhën ata, Musai u tha: "Kjo që e sollët ju tash, vërtet është magji!" Po All-llahu do ta asgjësojë këtë, sepse All-llahu nuk e përkrah veprën e të prishurve.
82. Dhe me argumentet e veta All-llahu e fuqizon të vërtetën, ndonëse e urrejnë të pabesët.

“Eudhu bil-lahi minesh-shejtanirr-rraxhim min hemzihi ue nefhihi nefthihi Bismil-Lahirr-rrahmanirr-rrahim"
avatar
Akili
Legjend
Legjend

Numri i postimeve : 2977
PIKE : 3413
Popullariteti Popullariteti : 4
Data e regjistrimit : 09/08/2010

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Re: Sherim me Kur`an - Rukje (Video)

Mesazh nga Akili prej Thu Aug 19, 2010 2:36 pm

20. Ta Ha
57. (Atëherë faraoni) Tha: "O Musa, a mos na ke ardhur që me magjinë tënde të na nxjerrësh prej tokës sonë (prej Egjiptit)?
58. Edhe ne do të kundërvihemi me një aso magjie, pra cakto një kohë dhe një vend që do të na përshtatet, e që nuk do ta thyenim as ne as ti".
59. (Musai) Tha: "Koha e caktuar le të jetë dita e festës në mënyrë që njerëzit të tubohen paradite".
60. Faraoni u kthye dhe tuboi magjistarët e vet dhe doli në kohën (dhe vendin) e caktuar.
61. Atëherë Musai u tha atyre (magjistarëve): "Mjerimi është juaji, prandaj mos shpifni ndaj All-llahut ndonjë gënjeshtër e t'ju shkatërrojë me ndonjë dënim, se pa dyshim ai që shpif ka dështuar keq".
62. Ata (magjistarët) polemizuan për çështjen e tyre, por bisedën e bënë fshehurazi (nga masa).
63. Ata pastaj (pas bisedës së fshehtë) thanë: "Këta të dy janë magjistarë, që me magjinë e tyre duan t'ju nxjerrin nga toka juaj dhe ta zhdukin drejtimin (ideologjinë) tuaj që pa dyshim është më i drejti".
64. Pra, (meqë janë magjistarë) ju vendosni seriozisht çështjen tuaj dhe dilni në shesh tok të bashkuar, e ai që triumfon sot, ai ka arritur suksesin.
65. Ata thanë: "O Musa, do të hedhësh ti apo ne po hedhim të parët?"
66. Ai (Musai) tha: "Jo, hidhni ju!" Kur ja, atij iu duk se nga ajo magji e tyre litarët dhe shkopinjtë lëviznin (si gjarpërinj).
67. E Musai ndjeu në vete njëfarë frike.
68. Ne i thamë atij: "Mos kr frikë, është më se e sigurt se ti do të jesh triumfues!"
69. Tani hidhe atë që e ke në dorën tënde të djathtë (shkopin), që t'i gëlltisë ato që i bënë ata, sepse ajo që bënë ata nuk është asgjë tjetër pos mashtrim magjistari, e magjistari nuk do të ketë sukses kudo qoftë.
70. Atëherë (kur shkopi i Musait i gëlltiti) magjistarët u hodhën në sexhde e thanë: "Ne i besuam Zotit të Harunit dhe të Musait!"
71. Ai (faraoni) tha: "A i besuat atij para se t'u japë unë leje? Ai (Musai) është prijës i juaj, i cili ua mësoi magjinë, unë do t'ua pres duart e këmbët tërthorazi e do t'u var në trungujt e hurmave, e atëherë ju do ta kuptoni se cili prej nesh ka dënim më të ashpër e më të vazhdueshëm?"
72. Ata thanë: "Pasha Atë që na krijoi, nuk të japim përparësi ty ndaj argumenteve që na erdhën, e ti bëje atë që mendon ta bësh, dhe mund ta zbatosh vetëm atë që i takon jetës së kësaj bote!"
73. Ne i besuam Zotit tonë që Ai të na i falë gabimet dhe magjinë, me të cilën ti na detyrove. All-llahu është më i miri (në të shpërblyerit) dhe më i përjetshmi (në të dënuar)!
74. Ai që i paraqitet Zotit të vet si kriminel, e ka xhehennemin, në të cilin as nuk vdes as nuk jeton.
75. Ndërsa ai që i paraqitet Atij besimtar e që ka bërë vepra të mira, të tillët i presin merita të larta.

“Eudhu bil-lahi minesh-shejtanirr-rraxhim min hemzihi ue nefhihi nefthihi Bismil-Lahirr-rrahmanirr-rrahim"
avatar
Akili
Legjend
Legjend

Numri i postimeve : 2977
PIKE : 3413
Popullariteti Popullariteti : 4
Data e regjistrimit : 09/08/2010

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Re: Sherim me Kur`an - Rukje (Video)

Mesazh nga Akili prej Thu Aug 19, 2010 2:37 pm

23. Muminun
115. A menduat se Ne ju krijuam kot dhe se ju nuk do ktheheni te Ne?
116. I lartë është All-llahu, Sunduesi i vërtetë, nuk ka zot tjetër pos Tij, Zot i Arshit bujar.
117. E kush adhuron me All-llahun edhe ndonjë zot tjetër, për të cilin nuk ka kurrfarë fakti, përgjegjësia e tij është para Zotit të vet, e mohuesit nuk do të shpëtojnë.
118. E ti thuaj: "O Zoti im, më fal e më mëshiro, se Ti je më mëshiruesi i mëshiruesve!"

“Eudhu bil-lahi minesh-shejtanirr-rraxhim min hemzihi ue nefhihi nefthihi Bismil-Lahirr-rrahmanirr-rrahim"
avatar
Akili
Legjend
Legjend

Numri i postimeve : 2977
PIKE : 3413
Popullariteti Popullariteti : 4
Data e regjistrimit : 09/08/2010

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Re: Sherim me Kur`an - Rukje (Video)

Mesazh nga Akili prej Thu Aug 19, 2010 2:37 pm

37. Safat
1. Pasha të radhiturit (melaiket), që në rreshta (safa) qëndrojnë.
2. Dhe nxituesit, që me nxitim shtyjnë.
3. Dhe pasha lexuesit, që lexojnë përkujtimin.
4. Është e vërtetë se Zoti juaj është vetëm Një.
5. Zot i qiejve dhe i tokës e çka ka mes tyre dhe Zoti i lindjeve (të yjeve).
6. Vërtetë, Ne kemi stolisur qiellin më të afërt (të Dunjasë) me bukurinë e yjeve.
7. Dhe me mbrojtje prej çdo djalli të prishur.
8. Ashtu që nuk mund të përgjojnë parinë më të lartë (engjëjt më të zgjedhur), pse gjuhen me shkëndija nga të gjitha anët.
9. Ata janë të përzënë dhe do të kenë një dënim të përhershëm.
10. Përveç atij që rrëmben vrullshëm, po atë e ndjek ylli që e djeg.

“Eudhu bil-lahi minesh-shejtanirr-rraxhim min hemzihi ue nefhihi nefthihi Bismil-Lahirr-rrahmanirr-rrahim"
avatar
Akili
Legjend
Legjend

Numri i postimeve : 2977
PIKE : 3413
Popullariteti Popullariteti : 4
Data e regjistrimit : 09/08/2010

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Re: Sherim me Kur`an - Rukje (Video)

Mesazh nga Akili prej Thu Aug 19, 2010 2:37 pm


46. Ahkaf
29. (Përkujto) Kur disa prej exhinëve i drejtuam te ti që ta dëgjojnë Kur'anin dhe kur u afruan dhe e dëgjuan atë, thanë: "Heshtni!" dhe kur u krye, u kthyen te populli i vet dhe e këshilluan.
30. Thanë: "O populli ynë, ne dëgjuam një libër të shpallur pas Musait, që vërteton atë para tij, që udhëzon në të vërtetën dhe në rrugën drejtë!"
31. O populli ynë, përgjigjuni thirrësit të All-llahut dhe besoni atij! Ai ua falë mëkatet tuaja dhe ju shpëton prej një dënimi plot vuajtje.
32. E kush nuk i përgjigjet atij që thërret në rrugën e All-llahut, ai nuk është i pamposhtur në tokë dhe pos Atij, ai nuk ka mbrojtës, të tillët janë në një humbje të hapët!"

“Eudhu bil-lahi minesh-shejtanirr-rraxhim min hemzihi ue nefhihi nefthihi Bismil-Lahirr-rrahmanirr-rrahim"
avatar
Akili
Legjend
Legjend

Numri i postimeve : 2977
PIKE : 3413
Popullariteti Popullariteti : 4
Data e regjistrimit : 09/08/2010

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Re: Sherim me Kur`an - Rukje (Video)

Mesazh nga Akili prej Thu Aug 19, 2010 2:37 pm

55. Rrahman
33. O turmë e xhinëve dhe e njerëzve, nëse keni mundësi të dilni përtej kufijve të qiejve e të tokës, depërtoni pra, po nuk mundeni vetëm me ndonjë fuqi të fortë (por ju nuk e keni atë).
34. E, cilën të mirë të Zotit tuaj po e mohoni?
35. Juve dy grumbujve u derdhet përmbi flakë zjarri dhe do t'u derdhet rem i shkrirë e nuk do të keni mundësi të mbroheni.
36. E, cilën të mirë të Zotit tuaj po e mohoni?

“Eudhu bil-lahi minesh-shejtanirr-rraxhim min hemzihi ue nefhihi nefthihi Bismil-Lahirr-rrahmanirr-rrahim"
avatar
Akili
Legjend
Legjend

Numri i postimeve : 2977
PIKE : 3413
Popullariteti Popullariteti : 4
Data e regjistrimit : 09/08/2010

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Re: Sherim me Kur`an - Rukje (Video)

Mesazh nga Akili prej Thu Aug 19, 2010 2:37 pm

59. Hashr
21. Sikur Ne ta zbritnim këtë Kur'an mbi ndonjë kodër, do ta shihje atë të strukur e të çarë prej frikës nga All-llahu. Këta janë shembuj që ua shkoqisim njerëzve, që ata të mendojnë.
22. Ai është All-llahu që nuk ka zot tjetër; vetëm Ai, që e di të fshehtën dhe të dukshmen, Ai është Mëshiruesi, Mëshirëbërësi!
23. Ai është All-llahu që nuk ka zot tjetër përveç Tij, sundues i përgjithshëm, i pastër (prej të metave që i mvishen), shpëtimtar (që i shpëton njerëzit prej ndëshkimit të padrejtë), sigurues (që i siguroi njerëzit me premtimin e vet dhe pejgamberët me mrekulli) mbikëqyrës (që mbikëqyr dhe përcjell çdo send), i plotfuqishëm, mbizotërues, i madhërishëm. I lartësuar është All-llahu nga çka i shoqërojnë!
24. Ai është All-llahu, Krijuesi, Shpikësi, Formësuesi. Të tij janë emrat më të bukur. Atë (All-llahun) e madhëron çka ka në qiej e në tokë dhe Ai është ngadhënjyesi, i urti!

“Eudhu bil-lahi minesh-shejtanirr-rraxhim min hemzihi ue nefhihi nefthihi Bismil-Lahirr-rrahmanirr-rrahim"
avatar
Akili
Legjend
Legjend

Numri i postimeve : 2977
PIKE : 3413
Popullariteti Popullariteti : 4
Data e regjistrimit : 09/08/2010

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Re: Sherim me Kur`an - Rukje (Video)

Mesazh nga Akili prej Thu Aug 19, 2010 2:38 pm

72. Xhin
1. Thuaj: "Mua më është shpallur se një grup i vogël nga xhinët i vuri veshin dhe dëgjoi (Kur'anin) dhe (kur u kthyen te të vetët) thanë: "Ne kemi dëgjuar një Kur'an që mahnit,
2. që udhëzon në të vërtetën, andaj ne i besuam atij dhe Zotit tonë, kurrsesi nuk do t'ia shoqërojmë më askë".
3. Dhe se lartësia e madhëruar e Zotit tonë nuk është që ka as grua, as fëmijë.
4. S'ka dyshim se ai mendjelehti jonë fliste të pavërteta ndaj All-llahut.
5. Ndërsa ne kemi pas menduar se as njerëzit, as xhinët nuk flasin gënjeshtra përkitazi me All-llahun,
6. Dhe se ka pasur burra prej njerëzve, që kërkonin ndihmë prej disa xhinëve dhe ashtu ua shtonin atyre edhe më shumë arrogancën.
7. Dhe se ata (njerëzit) kanë menduar, siç keni menduar edhe ju, se All-llahu nuk ka për ta ringjallur askë.
8. Dhe vërtet, ne kemi hulumtuar ta arrijmë qiellin, po atë e gjetëm përplot roje të forta dhe me shkëndija (zjarri që djeg),
9. Dhe ne më parë hulumtonim në vendvështrimin për të dëgjuar, e kush përpiqet të dëgjojë tash, ai has në pusinë e shkëndijës së zjarrtë.

“Eudhu bil-lahi minesh-shejtanirr-rraxhim min hemzihi ue nefhihi nefthihi Bismil-Lahirr-rrahmanirr-rrahim"
avatar
Akili
Legjend
Legjend

Numri i postimeve : 2977
PIKE : 3413
Popullariteti Popullariteti : 4
Data e regjistrimit : 09/08/2010

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Re: Sherim me Kur`an - Rukje (Video)

Mesazh nga Akili prej Thu Aug 19, 2010 2:38 pm

112. Ihlas
1. Thuaj: Ai, All-llahu është Një!
2. All-llahu është Ai që çdo krijesë i drejtohet (i mbështetet) për çdo nevojë.
3. As s'ka lindur kë, as nuk është i lindur.
4. Dhe Atij askush nuk i është i barabartë.

“Eudhu bil-lahi minesh-shejtanirr-rraxhim min hemzihi ue nefhihi nefthihi Bismil-Lahirr-rrahmanirr-rrahim"
avatar
Akili
Legjend
Legjend

Numri i postimeve : 2977
PIKE : 3413
Popullariteti Popullariteti : 4
Data e regjistrimit : 09/08/2010

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Re: Sherim me Kur`an - Rukje (Video)

Mesazh nga Akili prej Thu Aug 19, 2010 2:38 pm

113. Felek
1. Thuaj: I mbështetem Zotit të agimit,
2. Prej dëmit të çdo krijese që Ai e krijoi.
3. Dhe prej errësirës së natës kur ngryset plotësisht.
4. Dhe prej dëmit të atyre që lidhin dhe fryejnë nyja.
5. Edhe prej dëmit të smirëkeqit kur sipas smirës vepron.

“Eudhu bil-lahi minesh-shejtanirr-rraxhim min hemzihi ue nefhihi nefthihi Bismil-Lahirr-rrahmanirr-rrahim"
avatar
Akili
Legjend
Legjend

Numri i postimeve : 2977
PIKE : 3413
Popullariteti Popullariteti : 4
Data e regjistrimit : 09/08/2010

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Re: Sherim me Kur`an - Rukje (Video)

Mesazh nga Akili prej Thu Aug 19, 2010 2:38 pm

114. Nas
1. Thuaj: "Mbështetem (mbrohem) me Zotin e njerëzve!
2. Sunduesin e njerëzve,
3. Të adhuruarin e njerëzve,
4. Prej të keqes së cytësit që fshihet.
5. I cili bën cytje në zemrat e njerëzve,
6. Qoftë ai (cytësi) nga xhinët ose nga njerëzit".
avatar
Akili
Legjend
Legjend

Numri i postimeve : 2977
PIKE : 3413
Popullariteti Popullariteti : 4
Data e regjistrimit : 09/08/2010

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Re: Sherim me Kur`an - Rukje (Video)

Mesazh nga Akili prej Thu Aug 19, 2010 2:38 pm

Keto dua jane shume te forta nese njeriu i ben atehere Zoti i cakton nje engjell ta ruaje tere diten ose naten qe xhindet mos i afrohen dhe mos i bejne keq mos e kapi magjia dhe syri i keq.

Permendja i mëngjesit dhe mbrëmjes

Elhamdu lil-ahi vahdeh, ves-salatu ves-selamu ala men la nebijje badeh

(Falënderimi i takon vetëm All-llahut, mëshira dhe shpëtimi (i All-llahut) qofshin mbi atë pas të cilit s`ka më ýPejgamber, Muhamedin


All-llahu La Ilahe il-la huvel-Hajjul-Kajjumu, la te`hudhuhu sinetun ve la nevmun, lehu ma fis-semavati ve ma fil-erdi, men dhel-ledhi jeshfeu indehu il-la bi idhnihi, jalemu ma bejne ejdihim ve ma halfehum ve la juhitune bi shej`in min ilmihi il-la bima shae vesi'a Kursijjuhus-semavati vel-erda, ve la jeuduhu hifdhuhuma ve huvel-Alijjul-Adhim.

(All-llahu është Një, s`ka Zot tjetër përveç Atij, Ai është mbikëqyrës i përhershëm dhe i përjetshëm. Atë nuk e ýzë as kotja as gjumi; Gjithçka ka në qiej dhe në tokë është vetëm e Tij. Kush mund të ndërmjetësojë tek Ai, pos ýme lejen e Tij. Ai di të tashmen që është pranë tyre dhe të ardhmen. Nga ajo që Ai di, të tjerët dinë vetëm aq sa Ai ka dëshiruar. Kursija e Tij përfshin qiejt dhe tokën, kurse kujdesi i Tij ndaj të dyjave nuk i vjen rëndë, Ai ýështë më i Larti, më i Madhi)[TRE HERE)
avatar
Akili
Legjend
Legjend

Numri i postimeve : 2977
PIKE : 3413
Popullariteti Popullariteti : 4
Data e regjistrimit : 09/08/2010

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Re: Sherim me Kur`an - Rukje (Video)

Mesazh nga Akili prej Thu Aug 19, 2010 2:39 pm

TRE SURET E FUNDIT TE KURANIT THUHEN NGA TRE HERE

SURE IKHLAS

BISMILAHIRR-RRAHMANIRR-RRAHIM
THUAJ:ZOTI ESHTE NJE
AI ESHTE I DOMOSDOSHEM PER CDO KRIJESE
AS KA LINDUR KE AS NUK ESHTE I LINDUR
DHE AI ME ASGJE NUK ESHTE I BARABARTESURE FELEK BISMIL-LAHIIRR-RRAHMANIRR-RRAHIM
THUAJ MBESHTETEM ME ZOTIN E AGIMIT
PREJ DEMIT TE CDO KRIJESE QE AI KA KRIJUAR
DHE PREJ DEMIT TE ERRESIRES KUR NGRYSET PLOTESISHT
DHE PREJ DEMIT TE ATYRE QE LIDHIN E FRYEJNE NYJE(MAGJISTAREVE)
DHE PREJ DEMIT TE SMIRE KEQIT KUR SIPAS SMIRES VEPRON(SYRI I KEQ)
KJO ISHTE PER MBROJTJE NGA SYRI I KEQ EDHE MAGJIA

KURSE PER MBROJTJE NGA XHINET EDHE NJERZIT THUHET KJO SURE

Sure EN-NAS
BISMILAHIRR-RRAHMANIRR-RRAHIM

THUAJ MBESHTETEM ME ZOTIN E NJERZVE
SUNDUESIN E NJERZVE
TE ADHURUARIN E NJERZVE
PREJ TE KEQES SE CYTESIT QE FSHIHET
I CILI BEN CYTJE NE ZEMRAT E NJERZVE QOFTESI AI CYTESI NGA XHINET OSE NJERZIT


Asbahna ve asbaha el-Mulku lil-lah vel-hamdulil-lah la Ilahe il-lAll-llahu vahdehu la sherike leh, lehul-mulku ýve lehul-hamdu ve Huve ala kul-li shejin kadir. Rabbi es`eluke-l-hajre ma fi hadhel-jevmi ve hajre ma badehu ve eudhu bike min sherri ma fi hadhel-jevmi ve sherri ma badehu. Rabbi eudhu bike minel-keseli ve su`il-kiber.Rabbi eudhu bike min adhabin fin-nar ve adhabin fil-kabr.

(E arritëm mëngjesin; e gjithë pasuria i takon All-llahut; falënderimi është për All-llahun, nuk ka të adhuruar ýtjetër përveç All-llahut, i Cili është një dhe i pashoq; Atij i takon sundimi dhe falënderimi; Ai mbi çdo send është i plotfuqishëm. O Zot, prej Teje kërkoj mbarësinë (të mirën) e kësaj dite dhe të ditëve të tjera dhe prej ýTeje kërkoj mbrojtjen nga e liga e kësaj dite dhe ditëve të tjera. O Zot, kërkoj mbrojtjen Tënde nga përtacia dhe ýmendjemadhësia. O Zot, më mbro nga dënimi i Xhehennemit dhe nga dënimi i varrit.)

All-llahume bike esbahna ve bike emsejna ve bike nahja ve bike nemutu ve ilejken-nushur.


O Zot im, me emrin Tënd e arrijmë mëngjesin dhe me emrin Tënd e arrijmë mbrëmjen, me emrin Tënd ngjallemi dhe me emrin Tënd vdesim dhe te Ti është kthimi)

All-llahume ente Rabbi la Ilahe il-la ente halakteni ve ene abduke ve ene ala ahdike ve vadike mesteta tu eudhu bike min sherri na sanatu eb`u leke bi nimetike aleje ve eb`u bi dhenbi fagfir li fe innehu la jagfirudh-dhunube il-la Ente.

(O All-llah, ti je Zoti im, nuk ka të adhuruar tjetër përveç Teje; Ti më ke krijuar dhe unë jam robi Yt, do të qëndroj besnik ndaj marrëveshjes dhe premtimit Tënd, sa të kem mundësi; Kërkoj mbrojtjen Tënde nga e keqja ýqë kam vepruar, Unë jam mirënjohës ndaj dhuntive Tua, i pranoj mëkatet e mia, andaj më fal, ngase mëkatet nuk i fal askush tjetër përveç Teje)

All-llahumme inni asbahtu ush-hiduke, ve ush-hidu hamelete ýøArshike ve Melaiketeke ve xhemia halkike, En-neke EnteAll-llahu la Ilahe il-la Ente vahdeke la sherike Lek, ve enne Muhammeden abduke ve resuluke.

(O Zoti im, u gdhiva, dëshmoj për Ty dhe mbajtësit e Arshit Tënd, melaiket Tua dhe të gjitha krijesat Tua, se vërtetë Ti je All-llahu i Vetëm, s`ka të adhuruar tjetër përveç Teje, Ti je i Vetëm dhe i pashoq dhe dëshmoj se Muhammedi alejhis-selam është rob dhe i dërguar i Yt.)

All-llahume ma asbaha bi min niýúmetin ev bi ehadin min halkike, fe minke vahdeke la sherike lek, fe lekel-hamdu ve lekesh-shukru

(O Zoti im, ajo që më është dhënë mua apo ndonjërit prej krijesave Tua nga begatitë e tëra është vetëm nga Ti që Je i pashoq; Ty të qoftë lavdërimi dhe falënderimi)

All-llahume afini fi bedeni, All-llahume afini fi semúi, All-llahume afini fi besari, la ilahe il-la ente, eudhu bike minel-kufri vel-fakri, ve eudhu bike min adhabil-kabr, la ilahe il-la ente (tri herë në mëngjesë dhe tri herë në mbrëmje)

(O Zoti im, më jep shëndet në trupin tim, O Zoti im, më jep shëndet në të dëgjuarit tim, O Zoti im, më jep shëndet në të pamurit tim. S'ka të adhuruar tjetër përveç Teje. O Zoti im, kërkoj mbrojtjen Tënde nga kufri (mosbesimi) e varfëria dhe kërkoj mbrojtjen Tënde nga dënimi i varrit. S'ka të adhuruar tjetër përveç Teje).

HasbijAll-llahu la Ilahe il-la hu(ve), Alejhi tevekkeltu ve Huve Rabbul-`arshil-`adhim. (7 herë)

(Më mjafton mua All-llahu; s'ka të adhuruar tjetër përveç Tij. Tek Ai jam mbështetur dhe Ai është Zoti i Arshit të Madh)

All-llahume inni es`elukel-`afve vel-`afijete fid-dunja vel-ahireh, All-llahume inni es`elukel-`afve vel-afijete fi dini ve dunjaje ve ehli ve mali. All-llahumes-tur ýøavrati ve amin revati. All-llahumeahfedhni min bejni jedejje ve ýmin halfi ve an jemini ve an shimali ve min fevki ve eudhu bike en ugtale min tahti.

(O Zoti im, kërkoj nga Ti falje dhe shpëtim në këtë botë dhe në Ahiret. Zoti im, kërkoj që të më falësh dhe të më mbrosh në fenë time dhe në jetën time, ma mbro familjen dhe pasurinë time. O Zoti im, m'i mbulo të metat ýe mia dhe më qetëso në momentet trishtuese.O Zot, më ruaj nga para dhe prapa, në të djathtë, në të majtë dhe nga lartë; kërkoj nga ti që të më mbrosh të mos më lëshojë toka.)

All-llahume alimel-gajbi vesh-shehadeti fatires-semavati vel-erdi, Rabbe kul-le shej`in ve melikehu, eshhedu en ýla Ilahe il-la ente, eudhu bike min sherri nefsive sherrish-shejtani ve shirkihi ve en akterife ala nefsi su`en ev exhurrehu ila muslimin.
avatar
Akili
Legjend
Legjend

Numri i postimeve : 2977
PIKE : 3413
Popullariteti Popullariteti : 4
Data e regjistrimit : 09/08/2010

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Re: Sherim me Kur`an - Rukje (Video)

Mesazh nga Akili prej Thu Aug 19, 2010 2:39 pm

(O Zoti im, Ti je Ai i Cili i di të fshehtat dhe të dukshmet, Krijues i qiejve dhe i tokës, Zot i çdo sendi dhe Mbizotërues i saj, dëshmoj se nuk ka të adhuruar tjetër përveç Teje; kërkoj mbrojtjen Tënde nga e keqja e vetes sime dhe nga e keqja e djallit dhe nga ajo që ai (shejtani) shpie në shirk dhe kërkoj të më mbrosh që vetvetes e as ndonjë muslimani të mos i bëj keq)

Bismil-lahil-ledhi la jedur-ru me`a-ismihi shej`un fil-erdi ve la fis-semai ve huves-semiul- alim (tri herë)

(Me emrin e All-llahut pranë emrit të të Cilit nuk bën dëm asgjë në tokë e as në qiell, Ai që dëgjon shumë dhe ýdi çdo send)

Redijtu bil-lahi Rabben ve bil-Islami dinen, ve bi Muhammedin nebijjen.

(Jam i kënaqur që Zoti im është All-llahu, feja ime është Islami dhe Pejgamberi im Muhammedi A.s

Ja Hajju ja Kajjumu bi rahmetike estegithu aslih li she`ni kul-leha ve la tekilni ila nefsi tarfete ajnin.

(O i Gjallë përgjithmonë, O Mbikëqyrës i çdo gjëje, me mëshirën Tënde kërkoj ndihmë, ma përmirëso tërë gjendjen time dhe mos më lë të mbështetem në veten time, as sa një lëvizje e syrit)

Asbahna ve asbahal-Mulku lil-lahi Rabbil-alemin. All-llahumme inni es`eluke hajre hadhel-jevmi fet-hahu, ve nasrehu ve nurehu, ve bereketehu, ve hudahu, ve eudhu bike min sherri ma fihi, ve sherri ma badehu.

(E arritëm mëngjesin dhe e tërë pasuria i takon All-llahut, Zotit të botërave.O Zoti im, unë kërkoj mirësinë e ýkësaj dite, hapjen e saj, ndihmën e saj, dritën e saj, dhuntinë dhe udhëzimin e saj. Kërkoj të më mbrosh nga e keqja e saj dhe e ditëve të tjera pas saj)

Asbahna ala fitretil-Islam ve ala kelimetil-Ihlas, ve ala dini nebijjina Muhammedin , ve ala mil-leti ebina Ibrahime Hanifen muslimen ve ma kane minel-mushrikin.

(E arritëm mëngjesin në natyrshmërinë Islame, në fjalën e sinqertë (fjala: LA ILAHE IL-LALL-LLAH), në fenë e Pejgamberit tonë, Muhammedit dhe në popullin (fenë) e babait tonë Ibrahimit, i cili ka qenë besimdrejtë, musliman e nuk ka qenë prej mushrikëve (idhujtarëve)

SubhanAll-llahi ve bihamdihi (100 herë)

(I Lartësuar qoftë All-llahu, Atij të Cilit i takon Lavdërimi)

La Ilahe il-lAll-llahu vahdehu la sherike leh, lehul-mulku ve lehul-hamdu ve huve ala kul-li shejin kadir (10 herë, ose një herë kur përton)

(S'ka të adhuruar përveç All-llahut, Një dhe i pashoq, Atij i takon sundimi dhe Lavdërimi. Ai është i ýplotfuqishëm mbi çdo send)

La ilahe il-lAll-llahu vahdehu la sherike leh, lehul-Mulku ve lehul-hamdu ve huve ala kul-li shejin kadir (100 herë në mëngjes)

(S'ka të adhuruar përveç All-llahut, Një dhe i pashoq, Atij i takon sundimi dhe lavdërimi. Ai është i ýplotfuqishëm mbi çdo send)

SubhanAll-llahi ve bihamdihi uaadede halkihi ve rida nefsihi ve zinete arshihi ve midade kelimatihi (tri herë në mëngjes)

(I Madhëruar qoftë All-llahu, aq sa është numri i krijesave të Tij dhe aq sa dëshiron Ai vet. Po aq sa është i ýbukur Arshi i Tij dhe sa ngjyra e pasosur (pafund) për t`i shkruar fjalët e Tij)

All-llahume inni es`eluke lmen nafi`an ve rizkan tajjiben ve amelen mutekabbelen (çdo mëngjes)

(O Zoti im, të lutem më jep dituri të dobishme e furnizim të mirë dhe të lutem Të m'i pranosh veprat e mia)

Estagfirullahe ve etubu ilejhi. [100 herë në ditë]

(Kërkoj faljen e All-llahut dhe tek Ai pendohem)


E'udhu bi kelimatil-lahit-tammati min sherri ma halaka. (tre herë në mbrëmje)

(Kërkoj mbrojtje me fjalët e përsosura të All-llahut nga sherri (e keqja) që ka krijuar)

All-llahumme sal-li ve sel-lim ala nebijjina Muhammed (10 herë)

Paqa dhe meshira e All-llahut qofte mbi Muhammedin a.s dhe pasuesit e tij!
avatar
Akili
Legjend
Legjend

Numri i postimeve : 2977
PIKE : 3413
Popullariteti Popullariteti : 4
Data e regjistrimit : 09/08/2010

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Re: Sherim me Kur`an - Rukje (Video)

Mesazh nga Akili prej Thu Aug 19, 2010 2:39 pm


Edhe njeriu ka egzistu para 1400 vjetve, por ai ende egziston a don te thot kjo se nuk ka nevoj te flasim per njerezit dhe problemet e tyre me? Xhinet kan jetuar dhjetra mijra vjet me pare dhe ende jetojne, edhe ato jan krijesa si njerezit por te krijuara prej zjarri dhe jan te pa dukshme per njerezit.

Magjite jan te ndaluara sipas islamit, shkuarja te fallxhoret e magjistaret eshte e ndaluar, me shku tek ata njerez qe shenojn hajmalie e fryjn me tyma e me flak jan te ndalume.

I vetmja menyr e lejuar per te sheruar njerez ne trupin e te cilve ka xhin ose shejtan eshte "Rukja" ose Leximi i Kur`anit. Njeriu ose sheruesi duhet te jet besimtar i forte dhe dijetar i Islamit, duhet te fale namazin regullisht dhe vetem ne at menyr sherimi mund behet me sukses. Dhe nuk ka asgje te keqe nese ke ndjek videon, hoxha vetem reciton ajete Kur`anore, e xhini ose shejtani ne trupin e njeriut nuk mundet ti ndegjoj dhe ik nga prezenca e engjujve te cilt vijn per te ndegjuar hoxhen se si reciton ajete Kur`anore!

Lexo me shum ne ate qe esht shkruar ne kete teme dhe do ta kesh te qarte, perndryshe kjo qe ju mendoni se kam be gabim ne fakt gaboni vet dhe kot ofendoni e flitni se ato fjale qe i thoni nuk po me prekin aspak jam mese i bindur dhe i vetedijshem per ate qe bej!
avatar
Akili
Legjend
Legjend

Numri i postimeve : 2977
PIKE : 3413
Popullariteti Popullariteti : 4
Data e regjistrimit : 09/08/2010

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Re: Sherim me Kur`an - Rukje (Video)

Mesazh nga Akili prej Thu Aug 19, 2010 2:39 pm

ZBULIMI I PSIKOLOGUT VANDAR HOVEN MBI FJALEN ALL-LLAH

E VËRTETA DHE REALITETI

Psikologu Holandez “Vander Hovën” ne përpjekjet e tij studimore në fushën e psikologjise, ka informuar publikun rreth zbulimit te tij te fundit mbi efektin e te lexuarit te Kuranit si dhe përsëritjen e fjalës ALL-LLAH.

Ai ka pohuar se ky zbulim nuk është vetëm për pacientin ne veçanti, mirëpo për të gjithë njerëzit ne përgjithësi. Profesori Holandez Vander, ka konfirmuar se zbulimi i tij është i bazuar ne studime dhe hulumtime të shumta, njëherit është zbatuar edhe ne shumë paciente, prej një periudhe tre vjetore.

Disa nga pacientet e tij nuk qenë fare mysliman, disa te tjerë nuk flisnin gjuhën arabe dhe megjithatë, ishin te kërkuar qe ta shqiptonin qartazi fjalën All-llah, ne mënyre qe ta gjenin shërimin.

Të arriturat ishin mahnitëse, e ne veçanti mbi ata qe vuanin nga brengosja, hidhërimi dhe presioni.
E përditshmja Saudite “El-Vatan”, ka bërë te njohur raportin e Psikologut Holandez, në të cilin thuhet:
“ Ata te cilët kanë mundësi ta lexojnë shkrimin Arab si dhe ata te cilët lexojnë Kuranin rregullisht, janë te mbrojtur nga sëmundjet psikike, te tillët janë myslimanet.“

Psikologu, shpjegoi se çdo shkronjë në fjalën Allah ka ndikim pozitiv ne shërimin e sëmundjeve mendore.
Ne studimin e tij, ai pohoi se çdo shkronjë posedon karakteristikat e veta, p.sh.: shkronja e parë e fjalës All-llah, është: (A), kjo shkronjë është e lëshuar nga sistemi frymëmarrës dhe ne te njëjtën kohe bënë kontrollimin e frymëmarrjes. Ai shtoi se shqiptimi i bashkëtingëllores (L) ashtu sikurse ne gjuhën arabe, zbutë sistemin e frymëmarrjes për disa momente, dhe atë kur gjuha ndeshet me pjesën e sipërme te nofullës me një ndalje ne mes, dhe këtë ndalje fillon ta përsëris vazhdimisht.

Ndërsa, sa i përket shqiptimit te shkronjës se fundit, pra shkronja (H), ku përmes se cilës shkaktohet një kontakt ne mes te mushkërive dhe zemrës, dhe ky kontakt apo takim kontrollon dhe verifikon te rrahurat e zemrës.

Ajo qe me se shumti na tërheq vëmendjen është se, ky psikolog nuk i takon besimit islam, mirëpo është i dhënë shumë pas shkencave islame si dhe është duke bërë hulumtime ne fshehtësitë e Kur’anit.
All-llahu i Madherishem, thotë:

Ne do t’ua bëjmë atyre të mundshme që t’i shohin argumentet Tona në horizonte dhe në veten e tyre deri që t’u bëhet e qartë se ai (Kur’ani) është i vërtetë. A nuk mjafton që Zoti yt është dëshmitar për çdo gjë?
[Kur'an, 41:53]Përktheu nga Gjuha Angleze
Fehim Xh. Dragusha
26.03.2006
Marr nga Zeriyt
avatar
Akili
Legjend
Legjend

Numri i postimeve : 2977
PIKE : 3413
Popullariteti Popullariteti : 4
Data e regjistrimit : 09/08/2010

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Re: Sherim me Kur`an - Rukje (Video)

Mesazh nga Akili prej Thu Aug 19, 2010 2:40 pm

Qoroditja jote nuk ka te ndalur,e me qoroditjen tende po mundohesh edhe te fitosh simpatizant e mi qorodit edhe ata.A po te dhemb qe mua nuk mund te me qoroditesh a ?

Levdata me vend pranohet,kritika me vend pranohet,une kam thene mos ma beni rrafsh se ai qe ma ben rrafsh kur e kam keq prej atij momenti per mua nuk eshte shok,por ti deshiron me te levdue per video pornografike,pr video me te cilat njerezit mendje leht deshiron ti dergosh te sheiku se me siguri ke marre para nga ai per vendosjen e ketyre linqeve,e vendosja e linqeve sa e di une ne Dardani eshte e ndaluar.

Ti je njeri nder disa qe nuk shihni anash,por vetem perpara ,ktyne here vetem perpara kane pa veq kuajt,sepse e kane pase nje mbrojtese mos me pa tjeterkah,e ndoshta te besoj se nuk ke pa anash,por kur e hap ate faqe,ma se larti eshte nje foto erotiko-pornografike,je i pabesueshem me keto qe thua,qellimi yt eshte degjenerimi i rinise se paster shqiptare.

"Ne jemi te tille te flliqt",po une po te them qe disa here qe ti me qoroditjen tende po mundohesh mi qorodit e edhe mi flliq te tjeret qe jane te paster.Ti mos na sjell linqe pornografike se ato degjenerojn flliqin rinine e paster shqiptare.

Me mire mi lut sesa si ti qe mundohesh me mish e shpirt e me ofendime nqofse nje te kundershton per shkrimet tua.

Une i luti njerezit e zotit,se me dite qe nuk jane njerez te zotit nuk do te kishin pa shkrim nga une ketu,se me dreqen nuk kam pune,une ata i luftoje e po me duket se ty kjo po te dhemb.

Keto qe i ke shenuar me lart,jo qe ju ndihmojn dikujt po ai i cili eshte mendje leht ai semuret edhe me shume,e ti kete po e deshiron.Artisti
avatar
Akili
Legjend
Legjend

Numri i postimeve : 2977
PIKE : 3413
Popullariteti Popullariteti : 4
Data e regjistrimit : 09/08/2010

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Re: Sherim me Kur`an - Rukje (Video)

Mesazh nga Akili prej Thu Aug 19, 2010 2:40 pm

Kush po me kercnohet me Ferr? Phaaaaaaaaaaaaa definitivisht ti je shizofreni me i çoroditur qe kam taku ndonjeher, shko njeher laje b... e pastaj eja folem ti mu ktu ashtu si ke fol o bir shkine.

Argumentet e mia sado qe te pshurrta jan ato te pakten jan, po tuat ku jan se? A e sheh veten se vetem flet dhe shpif qka te teket ty dhe si ke qef ti? A e sheh veten pash ni Zot se sa i krisur je?

Sinqerisht heret apo vone do ta kuptosh se ne trupin tend jeton nje prej Shejtanave, dhe se Ai te thot te flasesh keshtu, nje dit do ta kuptosh mos e harro kete premtim se mund te argumentoj me fakte ket qe te bindesh se vertet disa prej shprehjeve tua nuk i takojn "njerezve" pos "Shejtanit"

Ti je vetem nje marionet i Shejtanit po kupton apo jo? Ti luan ashtu si ti terheq penat Shejtani, dhe ti perball personalitetit tim sado qe i flliqt esht je nje krrim te cilin leht mund ta gelltis.

A ka me te mjere se ti? Sinqerisht nga zemra po them se me te çoroditur se ti ketu nuk kam pa asnje, nderkaq ne jeten e perditshme kam pa aq sa ti ne krahasim me ato je nje mikrob. Po a e din bre se kujt kam tregu shkrimet e tua u habit edhe ka qesh me te madhe, definitivisht ti sje normal ej shiko se sa i humbur je shiko se nuk je ne gjendje dy fjal te thjeshta ti kuptosh, shiko se si keqkupton me keq se nje analfabet, definitivisht ti je nje analfabet qe si ke dy lidhje me trunin shiko se qfar gafi ke ba:
avatar
Akili
Legjend
Legjend

Numri i postimeve : 2977
PIKE : 3413
Popullariteti Popullariteti : 4
Data e regjistrimit : 09/08/2010

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Re: Sherim me Kur`an - Rukje (Video)

Mesazh nga Akili prej Thu Aug 19, 2010 2:40 pm

Argumentet qe i kam shenue une,ti nuk mundesh mi pa se ato jane ne kundershtim me manipulimet tua,ato jane ne kundershtim me shejtanllakun qe e ke be e edhe tash e ben.

Ti sa te duash ofendo,me qfare fjalesh duash,po une nuk do ta kthej ashtu,sepse ai i cili e ka ne shpirt ofendimin ofendon e ai je ti, e ai qe nuk e ka ne shpirt ofendimin ai edhe nuk din me ofendue.

Nqofse ti nje njeri qe nuk din,nuk e meson ta merr buken vete ne goje,ai njeri behet parazit.

Kjo eshte ne kundershtim me zotin.

A po te dhemb kjo ty ?

Kur ti sjell linqe te cilat degjenerojn rinin e paster shqiptare,une te them qe ato linqe degjenerojn,a po te dhemb ty kjo?

Kur ti thua se ke be shejtanllak,e une te them se nuk mundesh mu be njeri i mire ti,se shejtani e nderron lekuren por zanatin kurre,a po te dhemb ty kjo ?

Kur une ti qes dredhite tua ne shesh,apo te dhemb ty kjo ?


I mjere je dhe i mjere do te mbetesh, shejtan ke qene dhe shejtan je,dita e gjykimit tend do te behet edhe me e veshtire,sepse ishte koha e fundit qe te kthehesh ne rruge te zotit,nuk u ktheve.

Te gjitha ti kam thene me argumente,ti nuk ki me pase pergjegje per diten e gjykimit,kot e ke.Artisti
avatar
Akili
Legjend
Legjend

Numri i postimeve : 2977
PIKE : 3413
Popullariteti Popullariteti : 4
Data e regjistrimit : 09/08/2010

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Re: Sherim me Kur`an - Rukje (Video)

Mesazh nga Akili prej Thu Aug 19, 2010 2:41 pm

Ti edhe ashtu edhe keshtu s`ki me pase dite gjykimi,sa po shkruan veq po te pakohen sekondat qe te kane mbete per diten e gjykimit.

Argumentet e mia ta shpalosen te verteten qe ti ke qene shejtan,tash a po te vjen merzi qe e shpalose vete a ?.

Mos e harro shejtani e ndrron lekuren a zanatin kurre,e ti nuk e ke ndrrue zanatin,sa duash shpata merri e qysh duash fol,ti ke me mbete shejtan i rrezikshem per rinine e paster shqiptare.

Qysh duash shkruaj,sa duash video sjell ketu,sa duash linqe sjell ketu,une gjithmone do te shpalosi shejatnllakun tend,se une i luftoj shejtanat,per ate po te dhemb ty,e po prishesh edhe me shume,duke e kallxue veten se qfare shpirti te shejtanit ke.

Moderatoret le ta kryejn punen e tyre si te dojne,si te shohin te aresyeshme,kur te teprojsh ti me ofendime,me beso se do ta kthej ashtu siq e meriton,se shejtanit duhet dikur me ja kallxue se ketu ska qka lyp,nese vazhdon mi degjenerue rinine e paster shqiptare.Artisti
avatar
Akili
Legjend
Legjend

Numri i postimeve : 2977
PIKE : 3413
Popullariteti Popullariteti : 4
Data e regjistrimit : 09/08/2010

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Re: Sherim me Kur`an - Rukje (Video)

Mesazh nga Akili prej Thu Aug 19, 2010 2:41 pm

Po de po ty Zoti ta ka dhan qaq melaqe qe je edhe qaq rrespekt qe ke per te e ka sillesh e shan All-llahun edhe Muhammedin a.s.

Ti je i njejt si qaj plaku qe dul nje nat ne emisionin Paradox ne RTK e kish lidh ni shami si ninxha edhe me flaka bajke manevra me nje dhom te ngusht e te erret me pasqyra dhe kafka te te vdekurve, ti je i njejt si aj se edhe aj thojke All-llahu xh.sh ma ka dhan ket mundsi mereni me mend qfar njeri i flliqt, All-llahu po thojka me punu me dhe te varrezave a shejtani? All-llahu po thojka me pas pasqyre ne dhom e me i therr Exhinet apo shejtani? All-llahu po thojka me zjarm me i djeg njerzit e po u sherojkan a shejtani? All-llahu po thojka me shenu hajmalie me shkrime te pa kuptimta te gjuhes se exhinve? JO JO!

All-llahu thot recitoi Kur`an ne vesh atij qe eshte i semure, dhe asgje me shum... All-llahu nuk thot se i kam dhan tipave si Artisti engergji e ata me ni prekje bajn mrekulli e sherojn jo jo, lej pallavrat e shejtanit ti mundesh ndonje analfabeti me i than Zoti ma ka dhan se un qe i kam lexu mbi 100 libra per Xhinet, Magjite, Fallin, dhe Shejtanat nuk mundesh ti b... jote pa la mem tregu ktu pallavra sikur aj ninxha plaku ne tv me tyma e me kafka te te vdekurve e me dhe te varezave e me flete Kur`ani e perlyera me gjak menstracionesh.

Per Magjistaret vetem Shpata e Mbrehte!
avatar
Akili
Legjend
Legjend

Numri i postimeve : 2977
PIKE : 3413
Popullariteti Popullariteti : 4
Data e regjistrimit : 09/08/2010

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Re: Sherim me Kur`an - Rukje (Video)

Mesazh nga Akili prej Thu Aug 19, 2010 2:41 pm

Ti i ke lexue 100 libra mbi shejtanat,se je vete shejtan qe e the edhe vete,mos te vjen merzi tash.

Une nuk e di pse po mundohesh me mish e shpirt qe shkrimet tua me ti besue dikush,kur ti thue se je shejtan.
Shejtanat nuk kane vend ketu,ata le te lexojn libra por kunder deshires se zotit nuk kane me mund kurre me ngadhnjye.

Te dobt jeni kunder fuqise se zotit.Per juve zoti e ka lene nje shpate me ndryshk,qe me hjek siq keni hjek gjithe jeten,s`keni me pase shanse me hap gojen hiq,se keni mi nie dhimbjet e shpates se ndryshkt.

Une s`po te kuptoj pse nuk i pranon fjalet tua qe the se je shejtan,une shejtanit si besoj,i besoj Zotit e kjo po te dhemb ty.

Une aso emisionesh nuk kqyri si ti,se une kur te kqyre ti aso emisionesh mbi shejtanat une komunikoj me zotin,sepse zotin e kam ne shpirt,e ti po tutesh prej veprimeve shejtanllaku qe ke be,e po bjen ketu shehadet e pas nje sekonde mas shehadeti po sjell linqe pornografike ti shehadet !!!!!.

I lumi zot,ktheje kete njeri ne rrugen tende se paska gabue shume,qenka manipulator,qenka shejtan,qenka shumefytyresh dhe po shikojka emisone shejtanllaku e po lexojka libra shejtani.
avatar
Akili
Legjend
Legjend

Numri i postimeve : 2977
PIKE : 3413
Popullariteti Popullariteti : 4
Data e regjistrimit : 09/08/2010

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Re: Sherim me Kur`an - Rukje (Video)

Mesazh nga Sponsored content


Sponsored content


Mbrapsht në krye Shko poshtë

Faqja 7 e 8 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next

Mbrapsht në krye

- Similar topics

 
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi