Deqani-ks
Deqani-ks Forum - Welcome

Mire se vini ne Deqani-ks Forum, Ju ftojme qe te Regjistroheni, ne menyre qe te keni aksese ne te gjitha kategorit dhe temat, ne Deqani-ks Forum, mund te gjeni Shoqeri, Filma Shqip dhe te huaj, Muziken me te re 2011, DVD Humore shqip, Keshilla Mjeksore, Diskutime, Video Klipe, Kuriozitete, dhe Lajmet me te reja nga vendi dhe bota.

Hadithë i Ditës

Faqja 1 e 2 1, 2  Next

Shko poshtë

Hadithë i Ditës

Mesazh nga Shooter-Ks prej Thu Jul 01, 2010 6:14 pm

Hadithë i Ditës
Ummi Seleme r.anha thotë se e ka dëgjuar të Dërguarin e All-llahut duke thënë: ?Robit të cilit i ndodh ndonjë fatkeqësi dhe thotë: ?Inna lil-lahi ve inna ilejhi raxhiun?. (Vërtet ne jemi të All-llahut dhe te Ai do të kthehemi), o Zoti im, më jep shpërblim në këtë fatkeqësi dhe zëvendësoma me një të mirë, vërtet atë i cili e thotë këtë, All-llahu do ta shpërblejë për fatkeqësinë që i ka ndodhur me një shpërblim të mirë?. Ummi Seleme thotë: ?Pasi ka shkuar në ahiret Ebu Seleme, unë jam lutur ashtu siç më ka mësuar Pejgamberi s.a.v.s. dhe për këtë All-llahu ma ka dhënë Pejgamberin s.a.v.s?. (Muslimi)
avatar
Shooter-Ks
Legjend
Legjend

Numri i postimeve : 5077
PIKE : 6303
Popullariteti Popullariteti : 41
Data e regjistrimit : 11/06/2010
Mosha : 22

http://www.deqani-ks.all-up.com

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Re: Hadithë i Ditës

Mesazh nga Shooter-Ks prej Thu Jul 01, 2010 6:14 pm

Feja është këshillë. Ne i thamë: "Për kë o i Dërguari I Allahut?"Ai tha: "Për Allahun, për librin e tij, për të dërguarin e Tij, për prijësit e myslimanëve dhe masën e gjerë të tyre."


(Transmeton Muslimi)
avatar
Shooter-Ks
Legjend
Legjend

Numri i postimeve : 5077
PIKE : 6303
Popullariteti Popullariteti : 41
Data e regjistrimit : 11/06/2010
Mosha : 22

http://www.deqani-ks.all-up.com

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Re: Hadithë i Ditës

Mesazh nga Shooter-Ks prej Thu Jul 01, 2010 6:15 pm

Nga Ebi Emame (r.a) transmetohet se Pejgamberi (a.s) ka thënë:


"Turpi është stoli, kurse devotshmëria është finikëri.Mbështetësi më i mirë në jetë është durimi, kurse të presësh ndihmën e Allahut të lartësuar (në situatë të vështirë) është adhurim."
avatar
Shooter-Ks
Legjend
Legjend

Numri i postimeve : 5077
PIKE : 6303
Popullariteti Popullariteti : 41
Data e regjistrimit : 11/06/2010
Mosha : 22

http://www.deqani-ks.all-up.com

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Re: Hadithë i Ditës

Mesazh nga Shooter-Ks prej Thu Jul 01, 2010 6:15 pm

Nga Ebu Hurejre, radijall-llahu anhu, transmetohet se ka thënë: "I Dërguari i Zotit, sal-lall-llahu alejhi ve sel-lem, ka thënë:

'Nga islami i mirë i një njeriu është largimi nga ajo që nuk i intereson'."
(Tirmidhiu dhe të tjerët transmetojnë se ky është hadith hasen)
avatar
Shooter-Ks
Legjend
Legjend

Numri i postimeve : 5077
PIKE : 6303
Popullariteti Popullariteti : 41
Data e regjistrimit : 11/06/2010
Mosha : 22

http://www.deqani-ks.all-up.com

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Re: Hadithë i Ditës

Mesazh nga Shooter-Ks prej Thu Jul 01, 2010 6:15 pm

"Mbroni pasurit tuaja me zakat"

(Bejhakiu)
avatar
Shooter-Ks
Legjend
Legjend

Numri i postimeve : 5077
PIKE : 6303
Popullariteti Popullariteti : 41
Data e regjistrimit : 11/06/2010
Mosha : 22

http://www.deqani-ks.all-up.com

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Re: Hadithë i Ditës

Mesazh nga Shooter-Ks prej Thu Jul 01, 2010 6:15 pm

Nga Ebu Malik el-Harith ibn Asim el-Esh?arij r.a. përcillet se I Dërguari i All-llahut s.a.v.s. ka thënë:
?Pastërtia është gjysma e imanit (besimit), el-hamdu li-l-lahi (falënderimi All-llahut) ia plotëson (besimtarit) peshojën (e veprave), subhanall-llahi velhamdu li-l-lahi (lavdia dhe falënderimi All-llahut) e mbush krejt në mes të qiejve dhe të Tokës, namazi është dritë (e zemrës), sadakaja (lëmosha) është dëshmi (e besimit), durimi (sabri) është shkëlqim, kurse Kur?ani është argument për ty ose kundër teje. Çdo njeri kur gdhin, shpirtin e vet e shet, e shpëton ose e shkatërron?. (Muslimi)
avatar
Shooter-Ks
Legjend
Legjend

Numri i postimeve : 5077
PIKE : 6303
Popullariteti Popullariteti : 41
Data e regjistrimit : 11/06/2010
Mosha : 22

http://www.deqani-ks.all-up.com

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Re: Hadithë i Ditës

Mesazh nga Shooter-Ks prej Thu Jul 01, 2010 6:16 pm

Transmeton Enesi r.a nga Pejgamberi s.a.v.s i cili thotë:

"Asnjëri nuk ka besuar përderisa të mos jem më i dashur tek ai se babai i tij, fëmija, vetvetja dhe njerëzit në përgjithësi".

(Buhariu dhe Muslimi)
avatar
Shooter-Ks
Legjend
Legjend

Numri i postimeve : 5077
PIKE : 6303
Popullariteti Popullariteti : 41
Data e regjistrimit : 11/06/2010
Mosha : 22

http://www.deqani-ks.all-up.com

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Re: Hadithë i Ditës

Mesazh nga Shooter-Ks prej Thu Jul 01, 2010 6:16 pm

Transmetohet se Pejgamberi (a.s) ka thënë:


"Dija fitohet me të mësuar,

urtësia duke e praktikuar dhe durimi

duke qenë i duruar."
avatar
Shooter-Ks
Legjend
Legjend

Numri i postimeve : 5077
PIKE : 6303
Popullariteti Popullariteti : 41
Data e regjistrimit : 11/06/2010
Mosha : 22

http://www.deqani-ks.all-up.com

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Re: Hadithë i Ditës

Mesazh nga Shooter-Ks prej Thu Jul 01, 2010 6:16 pm

Kush dëshiron dhe kërkon sinqerisht nga All-llahu që të jetë shehid, All-llahu do t'ia japë gradën e shehidit edhe nëse vdes në shtratin e vet".
avatar
Shooter-Ks
Legjend
Legjend

Numri i postimeve : 5077
PIKE : 6303
Popullariteti Popullariteti : 41
Data e regjistrimit : 11/06/2010
Mosha : 22

http://www.deqani-ks.all-up.com

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Re: Hadithë i Ditës

Mesazh nga Shooter-Ks prej Thu Jul 01, 2010 6:17 pm

Nga Ebu Thabiti, e është thënë nga Ebu Seidi, e është thënë edhe nga Ebu-l-Velidi, Sehl ibn Hunejfi që ishte pjesëmarrës All-llahu Luftës së Bedrit thuhet se Pejgamberi [sal-lall-llahu alejhi ve sel-lem] ka thënë: "Kush dëshiron dhe kërkon sinqerisht nga All-llahullahu që të jetë shehid, All-llahullahu do t'ia japë gradën e shehidit edhe nëse vdes në shtratin e vet". (Muslimi)

Ky hadith na e tregon vlerën e nijetit të vërtetë dhe se ai që bënë nijet të bëjë ndonjë vepër të mirë, e fiton shpërblimin nga All-llahu edhe pse nuk e bënë atë vepër. Nijet i vërtetë është ai nijet që nuk përzihet me ndonjë interes të kësaj bote, nuk e kaplon dyshimi dhe dobësia në vendosjen për realizim të asaj vepre.
avatar
Shooter-Ks
Legjend
Legjend

Numri i postimeve : 5077
PIKE : 6303
Popullariteti Popullariteti : 41
Data e regjistrimit : 11/06/2010
Mosha : 22

http://www.deqani-ks.all-up.com

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Re: Hadithë i Ditës

Mesazh nga Shooter-Ks prej Thu Jul 01, 2010 6:17 pm

Ebu Hurejre [radijall-llahu anhu] tregon se Pejgamberi [sal-lall-llahu alejhi ve sel-lem] ka thënë:

"Shembulli i atij që mëson dituri e pastaj nuk e fletë, është sikur shembulli i atij që mbledhë pasuri dhe nuk shpenzon prej sajë"
(Transmeton Taberiu)
avatar
Shooter-Ks
Legjend
Legjend

Numri i postimeve : 5077
PIKE : 6303
Popullariteti Popullariteti : 41
Data e regjistrimit : 11/06/2010
Mosha : 22

http://www.deqani-ks.all-up.com

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Re: Hadithë i Ditës

Mesazh nga Shooter-Ks prej Thu Jul 01, 2010 6:17 pm

- Derisa ishin duke ndenjur në një tubim, i Dërguari i Allahut iu drejtua Ubejjit: "Cili është ajeti më madhështor në Kur'an, o Ubejj?" Ky pa hamendje i tha: "Allahu është Një, nuk ka zot tjetër përveç Tij. Ai është mbikëqyrës i përhershëm dhe i përjetshëm. Atë nuk e kap as kotje e as gjumë?" deri në fund të ajetit 255 të kaptinës "El-Bekare" (Tesbih dova, shënim yni). Atëherë i Dërguari i Allahut i kënaqur nga një përgjigje e tij, u lut për të dhe tha: "Ty do të të lehtësohet dituria, o Eba Mundhir
". [33]
avatar
Shooter-Ks
Legjend
Legjend

Numri i postimeve : 5077
PIKE : 6303
Popullariteti Popullariteti : 41
Data e regjistrimit : 11/06/2010
Mosha : 22

http://www.deqani-ks.all-up.com

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Re: Hadithë i Ditës

Mesazh nga Shooter-Ks prej Thu Jul 01, 2010 6:18 pm

Nga Uthmani r.a transmetohet se ka thene:E kam degjuar te derguarin e All-llahut s.a.v.s duke thene:
"Qendrimi nje ditor ne rrugen e All-llahut eshte me i mire se njemije dite te tjera te banuarit"

(Tirmidhiu i cili thote se ky eshte hadith hasen sahih)
avatar
Shooter-Ks
Legjend
Legjend

Numri i postimeve : 5077
PIKE : 6303
Popullariteti Popullariteti : 41
Data e regjistrimit : 11/06/2010
Mosha : 22

http://www.deqani-ks.all-up.com

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Re: Hadithë i Ditës

Mesazh nga Shooter-Ks prej Thu Jul 01, 2010 6:18 pm

Transmetohet nga Ebu Hurejre r.a se i Derguari i All-llahut s.a.v.s ka thene:

"Kush e viziton nje te semure,ose e viziton vellain e vet nga feja do te therras nje thirres(engjell)se ti je i mrekullueshem,dhe ke vepruar per mrekulli,dhe se e ke fituar(rezervuar)nje banese ne Xhennet"


(Transmeton Tirmidhiu dhe thote hadithi hasen)
avatar
Shooter-Ks
Legjend
Legjend

Numri i postimeve : 5077
PIKE : 6303
Popullariteti Popullariteti : 41
Data e regjistrimit : 11/06/2010
Mosha : 22

http://www.deqani-ks.all-up.com

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Re: Hadithë i Ditës

Mesazh nga Shooter-Ks prej Thu Jul 01, 2010 6:18 pm

Ebu Hurejre r.a. thote se pejgamberi s.a.v.s ka mbajtur fjalim(hutbe)nje dite te xhuma dhe ne te ka thene:

"Ne kete dite gjendet nje moment(ore,nese ai perputhet me nje rob musliman duke falur,e qe ai kerkon dicka prej All-llahut,me te vertete ai do ta arrije ate".

Pejgamberi s.a.v.s dha nje shenje me doren e vet se jane pak,ata te cilet e shfrytezojne kete

(Muttefekun alejh)
avatar
Shooter-Ks
Legjend
Legjend

Numri i postimeve : 5077
PIKE : 6303
Popullariteti Popullariteti : 41
Data e regjistrimit : 11/06/2010
Mosha : 22

http://www.deqani-ks.all-up.com

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Re: Hadithë i Ditës

Mesazh nga Shooter-Ks prej Thu Jul 01, 2010 6:19 pm

Nga Ebu Bekrete Nufej'i ibn el-Harith eth-Thekafijj transmetohet se Pejgamberi (s.a.v.s)ka thene:

"Kur te perleshen dy muslimane me shpatat e tyre(per ta mbytur njeri-tjetrin),edhe mbytesi edhe i mbyturi jane ne xhehenem"

Atehere i thashe:"O i Derguari i All-llahut,per mbytesin eshte e qarte,por perse edhe i mbyturi?"

Pejgamberi s.a.v.s pergjigjet:"Sepse edhe i mbyturi ka deshiruar t'a mbyse shokun e vet
avatar
Shooter-Ks
Legjend
Legjend

Numri i postimeve : 5077
PIKE : 6303
Popullariteti Popullariteti : 41
Data e regjistrimit : 11/06/2010
Mosha : 22

http://www.deqani-ks.all-up.com

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Re: Hadithë i Ditës

Mesazh nga Shooter-Ks prej Thu Jul 01, 2010 6:20 pm

Transmetohet nga Enesi r.a se i Derguari i All-llahut s.a.v.s. kur hante ndonje ushqim i lepinte tre gishtat e vet .
Ka thene(Enesi):Ka thene (Pejgamberi):
"Kur ndonjerit prej jush i bie kafshata,le t'ia largoje papastertine dhe pastaj le ta haje e mos t'ia le djallit".Dhe ka urdheruar qe te fshihet(me gishta)ena,pastaj ka thene:"Sepse nuk e dini se ne cilin ushqim gjendet begatia(bereqeti)"

(Transmeton Muslimi)
avatar
Shooter-Ks
Legjend
Legjend

Numri i postimeve : 5077
PIKE : 6303
Popullariteti Popullariteti : 41
Data e regjistrimit : 11/06/2010
Mosha : 22

http://www.deqani-ks.all-up.com

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Re: Hadithë i Ditës

Mesazh nga Shooter-Ks prej Thu Jul 01, 2010 6:20 pm

Transmetohet nga Enesi r.a se i Derguari i All-llahut s.a.v.s. kur hante ndonje ushqim i lepinte tre gishtat e vet .
Ka thene(Enesi):Ka thene (Pejgamberi):
"Kur ndonjerit prej jush i bie kafshata,le t'ia largoje papastertine dhe pastaj le ta haje e mos t'ia le djallit".Dhe ka urdheruar qe te fshihet(me gishta)ena,pastaj ka thene:"Sepse nuk e dini se ne cilin ushqim gjendet begatia(bereqeti)"

(Transmeton Muslimi)
avatar
Shooter-Ks
Legjend
Legjend

Numri i postimeve : 5077
PIKE : 6303
Popullariteti Popullariteti : 41
Data e regjistrimit : 11/06/2010
Mosha : 22

http://www.deqani-ks.all-up.com

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Re: Hadithë i Ditës

Mesazh nga Shooter-Ks prej Thu Jul 01, 2010 6:21 pm

Transmetohet nga Ebu Hurejre r.a. se i Derguari i All-llahut s.a.v.s ka thene:

"Besimtari me besim me te plote eshte ai qe e ka karakterin me te mire,kurse me i mire prej jush eshte ai qe eshte me i mire per gruan e tij"

(Transmeton Tirmidhiu dhe thote hadithi hasen sahih)
avatar
Shooter-Ks
Legjend
Legjend

Numri i postimeve : 5077
PIKE : 6303
Popullariteti Popullariteti : 41
Data e regjistrimit : 11/06/2010
Mosha : 22

http://www.deqani-ks.all-up.com

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Re: Hadithë i Ditës

Mesazh nga Shooter-Ks prej Thu Jul 01, 2010 6:22 pm

Nga Ebu Malik el-Esh'arij r.a.transmetohet se ka thene:I derguari i All-llahut s.a.v.s.ka thene:

"Pastertia eshte pjese e imanit,el-hamdu lil-lahi mbush peshojen,kurse subhanall-llahi vel-hamdu il-lahi mbush cdo gje ndermjet qiejve dhe tokes"

(Muslimi)
avatar
Shooter-Ks
Legjend
Legjend

Numri i postimeve : 5077
PIKE : 6303
Popullariteti Popullariteti : 41
Data e regjistrimit : 11/06/2010
Mosha : 22

http://www.deqani-ks.all-up.com

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Re: Hadithë i Ditës

Mesazh nga Shooter-Ks prej Thu Jul 01, 2010 6:24 pm

Transmetohet nga Ebu Umame (Allahu qoftë i kënaqur prej tij!) se ka thënë: I Dërguari i Allahut (sal-lallahu alejhi ue sel-lem) ka thënë:

"Allahu, engjëjt e tij, banorët e qiellit dhe të tokës, madje edhe milingona në folenë e saj dhe peshku në det, kërkojnë falje për atë që u mëson njerëzve hajrin (të mirën)."

(Tirmidhiu)
avatar
Shooter-Ks
Legjend
Legjend

Numri i postimeve : 5077
PIKE : 6303
Popullariteti Popullariteti : 41
Data e regjistrimit : 11/06/2010
Mosha : 22

http://www.deqani-ks.all-up.com

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Re: Hadithë i Ditës

Mesazh nga Shooter-Ks prej Thu Jul 01, 2010 6:24 pm

Nga Ebu Seid el-Hudrij r.a. transmetohet se Pejgamberi s.a.v.s ka thene:

"Ruajuni nga te ulurit neper rruge! Thane:"O i Derguari i All-llahut,ne nuk kemi rrugedalje nga qendrimi yne ne rruge per te biseduar mes veti".
Atehere i Derguari i All-llahut s.a.v.s. tha:
-"Nese nuk mund t'ia dini pa qendruar(ulur) ne rruge,ateher jepjani rruges te drejten e saj"!
Thane"E cfare eshte e drejta e rruges,o i Derguar i All-llahut?tha:"Ulja e shikimit,ruajtja e mundimit(tjetrit),kthimi i selamit,te urdheruarit per te mire,ndalimi nga e keqja.

(Muttefekun Alejh)
avatar
Shooter-Ks
Legjend
Legjend

Numri i postimeve : 5077
PIKE : 6303
Popullariteti Popullariteti : 41
Data e regjistrimit : 11/06/2010
Mosha : 22

http://www.deqani-ks.all-up.com

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Re: Hadithë i Ditës

Mesazh nga Shooter-Ks prej Thu Jul 01, 2010 6:25 pm

Transmetohet nga Harithe ibn Vehb r.a. qe ka thene:"E kam degjuar te Derguarin e All-llahut s.a.v.s. duke thene:

"A doni t'ju kumtoje(diç) per banoret e Xhennetit?Cdo musliman i dobet(nga modestia duket i tille) dhe i perbuzur (nga njerezit),nese betohet ne All-llahun per diç,All-llahu do t'ia plotesoje.A doni tju kumtoje diç edhe per banoret e Xhehennemit?(I tille eshte)cdo njeri kokeforte,vetjak dhe mendjemadh"

(Muteffekun aleh)
avatar
Shooter-Ks
Legjend
Legjend

Numri i postimeve : 5077
PIKE : 6303
Popullariteti Popullariteti : 41
Data e regjistrimit : 11/06/2010
Mosha : 22

http://www.deqani-ks.all-up.com

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Re: Hadithë i Ditës

Mesazh nga Shooter-Ks prej Thu Jul 01, 2010 6:25 pm

Nga Ebu Hurejrete r.a. transmetohet se ka degjuar Pejgamberin s.a.v.s. duke thene:

"Vertet njeriu me nje fjale te folur,per te cilen deklarohet,mund te rrezohet drejt zjarrit hapsinerisht me shume se distanca ndermjet lindjes dhe perendimit".

(Munefekun Alejh)

Domethenia e "deklarohet"(jetebejjenu)eshte te rezonuarit e tij,ne eshte mire apo jo.
avatar
Shooter-Ks
Legjend
Legjend

Numri i postimeve : 5077
PIKE : 6303
Popullariteti Popullariteti : 41
Data e regjistrimit : 11/06/2010
Mosha : 22

http://www.deqani-ks.all-up.com

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Re: Hadithë i Ditës

Mesazh nga Shooter-Ks prej Thu Jul 01, 2010 6:25 pm

Transmetohet nga Ebu Hurejre r.a. se i Derguari i All-llahut s.a.v.s. ka thene:

"Nuk do te hyni ne Xhennet derisa te besoni,dhe nuk do te besoni derisa te duheni ndermjet veti.A doni t'ju udhezoj ne diç per çka-nese i permbaheni do te duheni ne mes veti?
Atehere jepni ndermjet veti selam."

(Transmeton Muslimi)
avatar
Shooter-Ks
Legjend
Legjend

Numri i postimeve : 5077
PIKE : 6303
Popullariteti Popullariteti : 41
Data e regjistrimit : 11/06/2010
Mosha : 22

http://www.deqani-ks.all-up.com

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Re: Hadithë i Ditës

Mesazh nga Sponsored content


Sponsored content


Mbrapsht në krye Shko poshtë

Faqja 1 e 2 1, 2  Next

Mbrapsht në krye


 
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi