MESHKUJT PERTOJNE T'I PASTROJNE DUART....
Faqja 1 e 1
MESHKUJT PERTOJNE T'I PASTROJNE DUART....
Kështu së paku është në Amerikë. Dallimi në mes gjinive është bërë edhe më i madh. Hulumtimi i ri amerikan tregon se 1/3 e meshkujve nuk i pastrojnë duart pasi shkojnë në tualet. Lënia e tillë pas dore e higjienës personale mund të gjendet vetëm te 12% e grave, tregojnë hulumtuesit, të cilët kanë spiunuar në tualetet publike. Mirëpo, para dy vitesh, kur është kryer një hulumtim i ngjashëm, vetëm 1/4 e meshkujve nuk i pastronin duart. Edhe numri i femrave të papastra ishte më i vogël, vetëm 10%.
“Meshkujt do të duhej të ndalonin tek lavamani”, thotë Brian Sansoni zëdhënës i shoqatës së prodhuesve të sapunit dhe një nga sponsorët e hulumtimit. Në studimin e ri të kryer gjatë muajit gusht të këtij viti janë përfshirë 6 000 persona në katër qytetet më të mëdha amerikane. Doktorët përmendin rëndësinë e pastrimit të duarve pas tualetit, pas numërimit të parave apo pas vozitjes në transportin publik.
Në fakt, pastrimi i rregullt i duarve është preventive e shkëlqyeshme ndaj sëmundjeve si, ftohja apo gripi. Eshtë interesant fakti se në studimin e mëhershëm që ishte bazuar në anketë, 82% e amerikanëve kanë thënë se pas përdorimit të tualetit gjithmonë i pastrojnë duart. Mirëpo, hulumtuesit e shoqatës amerikane të mikrobiologëve kanë dëshmuar se këtë e bëjnë vetëm 77% e njerëzve.
“Meshkujt do të duhej të ndalonin tek lavamani”, thotë Brian Sansoni zëdhënës i shoqatës së prodhuesve të sapunit dhe një nga sponsorët e hulumtimit. Në studimin e ri të kryer gjatë muajit gusht të këtij viti janë përfshirë 6 000 persona në katër qytetet më të mëdha amerikane. Doktorët përmendin rëndësinë e pastrimit të duarve pas tualetit, pas numërimit të parave apo pas vozitjes në transportin publik.
Në fakt, pastrimi i rregullt i duarve është preventive e shkëlqyeshme ndaj sëmundjeve si, ftohja apo gripi. Eshtë interesant fakti se në studimin e mëhershëm që ishte bazuar në anketë, 82% e amerikanëve kanë thënë se pas përdorimit të tualetit gjithmonë i pastrojnë duart. Mirëpo, hulumtuesit e shoqatës amerikane të mikrobiologëve kanë dëshmuar se këtë e bëjnë vetëm 77% e njerëzve.
C.r.b.n- Homie
- Numri i postimeve : 465
PIKE : 777
Popullariteti : 11
Data e regjistrimit : 26/06/2010
Similar topics
» Tani e kanë radhën meshkujt (Anoreksia)
» Duart e bukura - pjesë e rëndësishme e pamjes së përgjithshme
» Plas në BB: Vlonjati Miri godet Klodin: "Më futi duart..."
» Meshkujt Vs Femrat !!
» Meshkujt genjejne me shume se femrat!
» Duart e bukura - pjesë e rëndësishme e pamjes së përgjithshme
» Plas në BB: Vlonjati Miri godet Klodin: "Më futi duart..."
» Meshkujt Vs Femrat !!
» Meshkujt genjejne me shume se femrat!
Faqja 1 e 1
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi