Ultimate Aero – makina me e shpejte ne bote
Faqja 1 e 1
Ultimate Aero – makina me e shpejte ne bote
Libri i rekordeve Guinness edhe zyrtarisht ka konfirmuar se, SSC Ultimate Aero është vetura më e shpejtë në botë.
Kjo është hera e parë, në 40 vjet të fundit, që një veturë amerikan është stolisur me kurorën e automobilit më të shpejtë në botë. I fundit që e kishte arritur këtë rezultat, ishte modeli i Fordit, GT40, në vitin e largët 1967.
Për të arritur në listën e rekordeve të Guinness-it, SSC Ultimate Aero, i është nënshtruar një testimi të dyfishtë. Fillimisht kishte arritur shpejtësinë prej 414,31 km/h, ndërsa në tentimin e dytë 410,24 km/h. Kështu, me mesataren nga dy testimet, është shënuar rekordi prej 412,28 km/h.
Me ketë shpejtësi, SSC Ultimate Aero prapa vetës ka lënë deri më tash veturën që është konsideruar më e shpejta në botë, Bugatti Veyron, që ka arritur shpejtësinë prej 408,47 km/h, dhe rekordin zyrtar që e kishte vënë Koenigsegg CCR, me 388 km/h.
Kjo është hera e parë, në 40 vjet të fundit, që një veturë amerikan është stolisur me kurorën e automobilit më të shpejtë në botë. I fundit që e kishte arritur këtë rezultat, ishte modeli i Fordit, GT40, në vitin e largët 1967.
Për të arritur në listën e rekordeve të Guinness-it, SSC Ultimate Aero, i është nënshtruar një testimi të dyfishtë. Fillimisht kishte arritur shpejtësinë prej 414,31 km/h, ndërsa në tentimin e dytë 410,24 km/h. Kështu, me mesataren nga dy testimet, është shënuar rekordi prej 412,28 km/h.
Me ketë shpejtësi, SSC Ultimate Aero prapa vetës ka lënë deri më tash veturën që është konsideruar më e shpejta në botë, Bugatti Veyron, që ka arritur shpejtësinë prej 408,47 km/h, dhe rekordin zyrtar që e kishte vënë Koenigsegg CCR, me 388 km/h.
Linddt- WebMaster
- Numri i postimeve : 6458
PIKE : 10002
Popullariteti : 141
Data e regjistrimit : 11/06/2010
Similar topics
» Android 2.2 super i shpejtë
» Prodhohet makina, qe do te ece ne Hene...
» Makina me e shtrenjte ne bote
» Gatuzo, makina e futbollistit zbulohet ne Tirane
» WWE RAW Ultimate Impact 2009
» Prodhohet makina, qe do te ece ne Hene...
» Makina me e shtrenjte ne bote
» Gatuzo, makina e futbollistit zbulohet ne Tirane
» WWE RAW Ultimate Impact 2009
Faqja 1 e 1
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi