Fjale te urta (Islame)
Deqani-ks :: Arti & Kultura :: Feja Islame :: Bota Islame
Faqja 7 e 18
Faqja 7 e 18 • 1 ... 6, 7, 8 ... 12 ... 18
Re: Fjale te urta (Islame)
Pashë të gjitha bindjet (punët e mira) dhe nuk pashë më të mirë sesa këshilla,
Imani eshte i zhveshur, kurse rrobate tij jane devotshmeria, stolia e tij eshte turpi,pasuria etij eshte nderi'
Thënie të zgjedhura rreth përgojimit
Një njeri i thotë Hasan el Basriut, se filani të ka përgojuar. Hasan el Basriu i dërgon një tabak me hurme të freskëta dhe i thotë: “Më thanë se ti më ke dhuruar prej të mirave tua dhe une doja të të shpërbleja, por të kërkoj ndjesë që nuk e kompensoj atë të mirë që më dhe”.
Një njeri i thotë Hasan el Basriut, se filani të ka përgojuar. Hasan el Basriu i dërgon një tabak me hurme të freskëta dhe i thotë: “Më thanë se ti më ke dhuruar prej të mirave tua dhe une doja të të shpërbleja, por të kërkoj ndjesë që nuk e kompensoj atë të mirë që më dhe”.
"Vërtet, Iblisi qëndron përpara tejevetja në të djathtën tënde; epshi në të majtën tënde; dynjaja pas teje; gjymtyrët rreth teje; i Plotfuqishmi sipër teje. Iblisi të fton për në epsh, dynjaja të fton në zgjedhjen e saj në dëm të ahiretit, gjymtyrët të ftojnë për në mëkate dhe i Plotfuqishmi të fton për në xhennet dhe falje."
Ebu Bekër es Sidik
Ebu Bekër es Sidik
Dituria eshte si ushqimi.Gjitmon kemi nevojeper te.Te mirat e saj i sherbejne te gjitheve.......
Atij qe I pelqen vetja nga punet e bera eshte ne sprove te rend, ai qe mendon se eshte ne grade te larte eshte ne mashtrim, ai qe mendon se ka arritur kulmin e besimit, ai ka filluar reninen, rrezimin dhe shkaterrimin e tij. Me I miri prej tyre eshte ai qe nuk shhikon vetem se Allahun, qe te fitoje kenaqesine dhe dashurine e Tij.’ (Ebu Hasan el Muejin)
Allahu na ka krijuar dy veshe edhe nje goje, andaj me pak te flasim e me shume te degjojme'
"Mos u shoqëro me ata, gjendja e të cilëve nuk do të inkurajon dhe fjalët e të cilëve nuk do të drejtojnë kah Allahu i Madhërishëm"
"Jeta eshte nje liber
Kopertinat e te cilit jane
Jeta dhe vdekja
Fletet e tij jane ditet
Ne cdo faqe te ketij libri
Shkruhen punet e mira
Per te cilat do te shperblehet njeriiu
OSE
Punet e kqia per te cilat ndeshkohet!'
Kopertinat e te cilit jane
Jeta dhe vdekja
Fletet e tij jane ditet
Ne cdo faqe te ketij libri
Shkruhen punet e mira
Per te cilat do te shperblehet njeriiu
OSE
Punet e kqia per te cilat ndeshkohet!'
Sinqeriteti është çelësi i të gjitha punëve të mira, i të gjitha çështjeve shpirtërore të besimit.”
Nëse ndonjë ditë mendon se gjithçka në këtë botë është e tmerrshme dhe dëshiron të dorëzohesh, mendo për njerëzit të cilëve iu është thënë se kanë edhe pak kohë për të jetuar. Ata asnjëherë nuk duan të dorëzohen
çdo ditë e jetes sate është një faqe e një jetëshkrimit tënd. Kujdesu ta shkruash mirë, sepse një faqe e ndynë gjithë librin"
"Asnjëri nuk bëhet mendjemadh vetem se për shkak të metave që i gjen në vetvete, as që bëhet kryelartë vetem për shkak të dobësisë që e ndien në vetevete"
Eshte detyre e cdo krijese te Zotit qe te mbeshtetet dhe te kapet per te Fuqishmin Zot, ne menyre qe te shpetojme nga te ligat e kesaj bote dhe te meritojme shperblimin e mire ne boten tjeter!
- Mendimi i drejtë dhe devotshmëria janë veprat më të mira. Kush e rregullon veten e tyre sipas tyre është i sigurt se do te shpëtojë.
Faqja 7 e 18 • 1 ... 6, 7, 8 ... 12 ... 18
Similar topics
» Fjale te urta :P
» Fjale te Urta ( Proverba)
» Feja Islame
» Fjal te Urta mbi Dashurin..
» Nje fjale..
» Fjale te Urta ( Proverba)
» Feja Islame
» Fjal te Urta mbi Dashurin..
» Nje fjale..
Deqani-ks :: Arti & Kultura :: Feja Islame :: Bota Islame